Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hol lehet új építésű lakást...

Hol lehet új építésű lakást névre íratni?

Figyelt kérdés

Valaki el tudná magyarázni ÉRTHETŐEN a következő dolgokat?

Sajnos teljesen zokni vagyok mindenféle hivatali adminisztrációhoz, viszont most a budapesti új lakásomhoz

-saját nevemre kéne íratnom a közüzemi szolgáltatásokat

-azt megtudtam hogy ehhez szükséges a tulajdoni lap

-a tulajdoni laphoz szükséges hogy a saját nevemen legyen a lakás.

Ezeket hol tudom megtenni? Hivatalosan amúgy nem is Pestre vagyok bejelentkezve, Ügyfélkapum van.

Köszi mindenkinek a segítséget,

Dóra

2020. ápr. 10. 11:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
73%
Tulajdoni lapot a földhivatalban tudnak adni, persze nem ingyen. Az adásvételivel egyébként oda is menned kellett volna, hogy a nevedre írják a lakást, illetve ha van rajta banki hitel akkor azt is bejegyzik.
2020. ápr. 10. 17:27
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Az adás vételi szerződést az ügyvéd a Földhivatalba is megküldi.Még nem kerültél sorra hogy neved is beiktassák.Ez nem máról holnapra megy.Elvileg 1 hónap a határ idő,de akár meg 1 hónapot is csúszhat. A nálad maradt példánnyal lehet menni a közműveket nevedre íratni.
2020. ápr. 10. 17:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ügyfélkapun ingyen le tudod kérni a tulajdoni lapot. Helyrajzi szám alapján meg kell találda lakást az ügyfélkapun. Helyrajzi szám az adásvételin rajta kell legyen. Közműveket minden egyes szolgáltatónál tudod a nevedre íratni. Áram: elmü Víz: Dijbeszedő Gáz, ha van a lakásodban: Főgáz.

Használatbavételi engedélyt úgye,megkapta a ház az önkormányzattól?

2020. ápr. 11. 11:23
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló cipőben járok és a folyamat során okosodom a dolgokkal kapcsolatban. Ha készpénzes vásárló vagy, akkor egy használatbavételivel és adásvételivel be tudtál költözni. Ezzel egyel beljebb vagy, mert legalább beköltöztél, de papírozás még folyik a háttérben. Azt irtaf, hogy a földhivatal oldalán nem találtad a lakásod tulajdoni lapját. Ez azért van, mert amikor a használatbavételi megvan, csak utána lehet beadni a társaház alapítót a földhivatalhoz. E folyamat során a lakások külön helyrajzi számot kapnak és tulajdoni lapot. Ez 30 vagy 90 nap attól függően, hogy 30-nál több lakás van-e a lakóparkban. Na ezért nem látsz még semmit. Viszont egy jótanács: Ha már beadták az okiratot, akkor a lakópark tulajdoni lapján széljegyzetben ott kell lennie az ügyintézési számnak. Ez alapján a földhivatal oldalán utána tudsz keresni, hogy hol áll a dolog.
2020. ápr. 11. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!