Kertesből panelba? Mire számítsak? (bővebben lent. )
Kertes házban nőttem fel és lakom a mai napig. Úgy adódott, hogy a jelenlegi házat el kell adni és csak panel jöhet szóba (sajnos..)
A szomszédok miatt félek egy kicsit, mint ha túl közel lennének ráadásul van 2 benti kutyánk is, félek ebből még lesz incidens is.
Mennyire hallatszik át és zavaró ez a szomszédoknak?
Meg úgy a panelos életről írnátok bővebben?
Pozitív és negatív tapasztalatokat is
(a kutyaktol nem válok meg)
Azért mert vidéki városban élek itt a környéken csak panel van és a kertes meg borzasztó drága.
Itt egy panel alsó hangon 15milla a kertes legalja putri is 25 millió..
Mivel a házat amit eladolunk nem csak az én pénzem lesz, így csak olcsóbb lakásra fog telni
Minden válaszoló igazat írt.
Az is, aki dicsérte a panelt, meg az is aki lesújtóan írt róla. Én a 10. emeleten lakom. Egyik oldalon a szomszéd lépcsőház épületei, tehát dupla betonfal, köztük 3-4 cm köz, leszigetelve. Innen zaj abszolút nem hallatszik. Két oldal csendes utcára ill. térre nyílik. A 4. oldal egy része a szemétledobóval, másik része a szomszéddal határos (idős nő). Nincs, aki beáztasson, az alattunk lakóval baráti a viszony. A lakók intelligensek. Kutya kevés, nincs velük probléma. Baráti a viszony köztünk. Télen, panelprogram után, minden radiátor 0,5-re volt állítva, tehát teljesen hidegek voltak (a csövek a radiátorig melegek voltak), mégis a szobákban 25-26 C° volt a meleg. Nyáron függönnyel árnyékolunk, klíma nincs. Kibírható a meleg.
Minden attól függ, kik lesznek a szomszédaid, mit tolerálnak a kutyákkal és mással kapcsolatban és mit nem. Nem mindenki ilyen szerencsés a lakás elhelyezkedését illetően, mint mi. Ez érezhető a fenti válaszokon is. Mindenki a saját nézetét írta le. Előny, hogy nincs udvartakarítás, járdatisztítás, kertgondozás. Van hideg-melegvíz, fűtés, villany, szemételhordás. Jóformán semmire sincs gondod, csak fizesd a közös költségeket.
Köszi a válaszokat.
Tehát akkor majd kiderul, hogy jól választottam e ha már ott lakom..
Miert nem koltozol messzebb, esetleg 3-5 milliot hitelben hozzateszel, es egy hasznaltautoval mar sokkal elorebb vagy.
En menekulnek panelbol ha abban laknek.
Nalunk videki varosban a csaladi hazak 40ert mennek, inkabb kijjebb mentem 3 faluval ahol a telek 2-3 millio es lehet majd epitkezni.
Nekem ez volt a szimpatikus megoldas.
Miskolcon lakunk belvárosban panelprogramos lakásban 1.emeleten.
Ami előny családi házzal szemben:
-nincs óriási fűtés számlánk mindig meleg a lakás (távhős)
-a víz általányos megoldással van és végtelen a meleg vizünk:D (távhő melegíti a vizet)
-gáz is általányos 3 hónapra jött ki 4300ft aki nem hiszi el annak küldök képet a csekkről amúgy mindennap főzök legalább 3 órát...
-biztonságos mert itt mindig csukják az ajtót estére.
- nem kell tetőt újítani
- nem kell kerítést festeni/venni
- nem kell füvet nyírni...vagy betonozni
- sprolosz családi házhoz képest
Több nem jut eszembe...
Na a hátrány:
- Bogarak. Csótányra gondolok... Amikor csőtörésvan valahogy mindig feljönnek ilyen mutáns csótányok akkor mindig 2 hétig takarítani is félek :(
- a gyerekek ordítozva, ugrálva mennek le a lépcsőházba egész lakás dübörög.
- onnan tudod hogy szombat van hogy flexel valaki az erkélyen mindig. Ez törvény szerű...
- parkoló helyről ne is álmodj ha 6-7 körül érsz haza de persze bérleted meg van véve :)))
- kicsi. A konyha az előszoba jajj hát a fürdőről ne is beszéljünk... Karácsonyi menü után a wc.be alig férünk be...viccek kívül felvan ujitva szép modern lakásunk van de sajnos így is kicsik a vizes helyiségek...
- erkély jó dolog főleg hogy a 4.ről meg felettünk mindenki szemete ránk esik. Mi tovább adjuk a földszintre ez ilyen panel szokás... (Jó ilyen max 2x volt amikor már nagyon felb@sztak...)
- ja hát a cigisek a trehany cigisek akik konyhaablakból cigiznek és kidobják az én párkányomra landol megolvasztva azt 10. Balhé után nálunk leszokott a felettünk lakó erről...
- a beázások..annyiból jó hogy már 4. Színe van a konyhának😂
- az út pora az ablakon landon ugye ezért te is formában leszel hetente pucolom róla a sarat olyan fekete...
- tudom hogy mikor dugják a 4.en a szomszédasszonyt..bár ne tudnám.
- gyerek sirásra kelek aztán vissza alszom mert halistennek nem az enyém...(még ráér...)
-szomszéd kis törpe kutyája olyan mint egy rossz hangszóró de legalább tudom hogy mikor jön fel hozzánk a postás...
Amúgy csupa móka:D több hátrányt nem írok mert elveszem a maradék kedved.. meglehet szokni de mi pont most akarjuk eladni szóval alig várom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!