Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kertesből panelba? Mire...

Kertesből panelba? Mire számítsak? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Kertes házban nőttem fel és lakom a mai napig. Úgy adódott, hogy a jelenlegi házat el kell adni és csak panel jöhet szóba (sajnos..)

A szomszédok miatt félek egy kicsit, mint ha túl közel lennének ráadásul van 2 benti kutyánk is, félek ebből még lesz incidens is.

Mennyire hallatszik át és zavaró ez a szomszédoknak?

Meg úgy a panelos életről írnátok bővebben?

Pozitív és negatív tapasztalatokat is

(a kutyaktol nem válok meg)

2020. ápr. 6. 17:49
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Így is bent vannak a kutyák a napi sétákat kivéve.

Kistestűek. Nem ugatós fajták, de azért néha szoktak nyilván.

Kakit mindenhol fel kell szedni ez egyértelmű. Viszont zavarni sem szeretném a szomszédokat.

2020. ápr. 6. 22:22
 12/28 anonim ***** válasza:
82%

Kertesből elég szívás lesz kutyával panelba költözni... Nyáron vettem meg a lakást, ahol jelenleg lakom, panel. Mindig meleg van. Nyáron nagyon, télen túlságosan. Mellettünk kutyával laknak ilyen kis cuki zseb kutya, de mindig ha jön haza valamelyik lakáshoz valaki, ahogy nyílik a lift ajtó már megy oda ugatni a bejárati ajtójukhoz. Szerintem őket zavarja, hallom, hogy rá kiabálnak. Gyakran jövök haza éjjel, akkor is felkelti a gazdáját. Hozzánk nem hallatszik át, csak a lépcsőházba (illetve a lakásunkban) hallani. Nekünk cicánk volt, éjjel szeretett rohangálni, amikor nem voltunk otthon, és hiányolt minket, hangosan nyávogott, óbégatott, emiatt az alattunk lakók feljöttek párszor, aztán már úgy jöttek fel, hogy felvették és elküldik a közösképviselőnek, hogy éjszaka mit művel a macskánk, ha nem csinálunk vele valamit

.. Már nincs macskánk, most van egy két hetes babánk, ha éjjel felkel pelus csere /evés miatt, és sír (3,5-4 óránként kel kB), sűrűn verik a radiátor csövet alattunk, ami nem izgat, majd az alattuk lakó megreformálja őket, ha megunja. A felettünk lakót nem zavarja, ő amúgy is éjjel szokott mosni, az minket nem zavar, de halljuk :D Kutyapisi a liftben /földszinten a lépcsőházban elő szokott fordulni, nagyon szoktuk neki örülni amikor a baba kocsit beletoljuk és be visszük a lenyomatot az előszobába. Kutyakakival is találkoztunk a lépcsőházba már, a ház mögött a parkoló meg nagyon el van aknásítva, és mindig újra termelődnek a kakik. Délután 4 után vadászni kell alapból a parkoló helyet, van, hogy csak jó messze tudok megállni, de nem napi szinten használom az autót, (mert ha épp nincs koronavírus) dugó van a környéken, és a tömegkøzlekedés szerintem erre felé kiváló, metró pár perc séta, így ez belefér. Az előző lakásomhoz képest ez a lepukkant panel nem rossz, jó a kilátás, van mindig melegvíz, fütés, jó a közlekedés,a környék sem rossz, bár az előző lakás is itt volt 10 percre, és az azelőtti is pont ebben az utcában volt de a másik végén is, azért is költöztem ide :D Itt vannak a régi cimborák, lehet kicsit bandázni munka után. (20 éve ezen a környéken lakom, előtte 10 év vidék)

2020. ápr. 6. 22:26
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Én szintén kertesből költöztem panelba, lassan 1 évvel ezelőtt egy tibeti spániellel. (Jelző kutya, de csak akkor ugat, hogyha a mi ajtónk körül matatnak. Csengetnek, kopognak, vagy amikor a párom nyitja kívülről)

A szomszédok szerencsére nagyon halkak. Oldalról soha nem hallunk semmi zajt, a felettünk lévőktől néha leszűrődik egy kis zaj, de nem folyamatos, és nem is túlzottan zavaró.

A lépcsőház tiszta, rendezett. Szintenként takarítunk az itt lakókkal minden szombaton. (Mindenki maga, és a szomszédja előtt, illetve a “levezető” lépcsőt söpri fel, mossa fel. Váltakozva persze)

A lakásunk két szobája (+erkély) a park, illetve a mögötte lévő kis erdő felé néz. A buszmegálló pedig pont a tömbünkkel szemben van.

Nincs hideg télen, nyáron viszont olyan, mint a régi tégla kockaházunk. (Kellemesen hűvös)

Ellenpéldám is van, régebben éltem már panelban, ott viszont a wc lehúzástól, a szomszéd szexuális életén át, a családi vitákon, gyeresíráson keresztül mindennek fültanúja lehettem.

Illetve volt, hogy verekedtek is a lépcsőházban, és a vért két napig kerülgettem, mikor meguntam, és végig felmostam a lépcsőházat.

2020. ápr. 6. 22:53
 14/28 anonim ***** válasza:
34%
Nem leszek hasznos, bocs, de én elborzadtam, ahogy ezeket a válaszokat olvastam, nem tudom, hogy lehet így élni. Ne legyen kutyád, nem mindegy, mikor mosol, még egy macska is túl hangos. Kb fingani se lehet egy hangosabbat. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy te mit hallasz. Ez élhetetlen. Akkor inkább a kertes ház nyűgjei.
2020. ápr. 6. 23:15
 15/28 anonim ***** válasza:
30%
Normális ember belátja, hogy egy panelnál rosszabb csak a hajléktalanság.
2020. ápr. 6. 23:43
 16/28 anonim ***** válasza:
98%
Én kertesből jöttem panelba,kellemesen csalódtam.Nem olyan rossz az mint némelyik leirja.Nem rosszabb mint akármelyik másik.Azt tudomásul kell venni hogy társasház igen vannak zajok,fúrások de ez itt nálunk elviselhető.Én 10 emeletes 1 emeletén lakom már 1 éve de amire kell arra jo.A kutyákat meg ugyis le kell vinned akkormeg te is lemész.Nem kell megijedni a paneltől,de azért nem mindegy hogy hol veszed erre figyelj!Rossz szomszédot kifoghatsz máshol is!A környék meg a ház karbantartása az igazán fontos,mindenki fizesse a közösköltséget hogy a közösképviselet tudja végezni a felújításokat akkor nem lesz nagy gond a panellal sem!A paneloknál még az is lehet hogy tulélik ezeket az összecsapot újépítésü lakásokat,de az épitési elv szinte ugyanaz!A minőség meg rosszabb!A panelok már bizonyítottak,és hozták amire építették őket.
2020. ápr. 7. 05:52
 17/28 anonim ***** válasza:
98%

A társasházi élet egy életforma. Aki ezt tudomásul veszi, annak nem szokott gondot okozni. Aki viszont azt a kényelmet, kötetlenséget-akkor mosok, hallgatok hangos zenét, fogadok vendéget, stb. amikor akarok-akarja megtartani a panelban/társasban, amit a kertesben megszokott, az szív.

Éltem panelben, pesti polgári lakásban, mindenhol kellett alkalmazkodni. Igaz, ezt mástól is elvártam egy határon túl, inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel.

Hatalmas előnye volt, hogy nem kellett ház körüli javításokat, munkákat végezni a pihenés terhére. Mert bárhogy is tagadják a kertes-fanok, legtöbbször a pihenés helyett végzik el ezeket a nem kis melókat. Pl. amikor meló előtt havat lapátolsz a ház előtt, az nem aktív kikapcsolódás. :)

A városi élethez kellő közelségben van minden. Olcsóbb még mindig, mint egy kertesház.

Viszont alkalmazkodni kell sok mindenben. Ez az ára ennek. Nem mindegy, hogy laminált parkettán szaladgál a két kutya,vagy padlószőnyegen. Legalábbis az alattad lakónak. Aki nem tud alkalmazkodni, vagy kezelni az erre képtelen lakókat, annak nem könnyű a panelélet.

2020. ápr. 7. 07:57
 18/28 anonim ***** válasza:
97%

Abszolút nem gáz. Én is a szülői családi házból költöztem panelbe.

Nekem semmi bajom vele. Sőt, ezerszer kényelmesebb és olcsóbb.

Szerintem ugyanaz a trükkje, mint a kertesnek is. Jól kell választani.

Nekem is megvoltak a szempontjaim. 4 emeletes legyen max, ne 10. Legyen panelprogramos. Fürdő és wc külön legyen, legyen nagy erkélye és minimum 55 nm.

Szóval, ahogy nem költözöl be egy cigánysor mellett lévő putris családi házba, úgy zajos helyen lévő lepusztult panelbe sem.

2020. ápr. 7. 09:48
 19/28 anonim ***** válasza:
81%

Én kertes házban nőttem fel, albérletben lakunk panelban. Alig várom, hogy megszabaduljunk innen.

Mi két 2x2 sávos, forgalmas autóút kereszteződésénél lévő lakásban lakunk. Az ablakok jól hangszigetelnek, de ha kinyitok egyet szellőztetni, már semmit nem hallani. A nagy autó- és buszforgalom miatt hatalmas a szmog, állandóan poros a lakás még olyan helyeken is, ahol nincs közvetlen ablak az utcára.

A lakások egy zárt folyosóról nyílnak, amire a szagelszívó kivezetője nyílik, így állandó füst- és zsírszag van, a szomszéd ecettel mossa fel az ajtaja előtti területet, így ezek kombója sokszor meglehetősen gyomorforgató, amire rátesz egy lapáttal, hogy az egyik lakás lakói a folyosó végére járnak bagózni.

A felettünk lakó srác heti minimum 2 alkalommal tart bulit fenn, bömbölteti a zenét, piálnak, dübörögnek. Van, hogy hajnali 2-3-ig. Emellett többször beáztatta már a lakásunkat, mert képtelen normálisan kezelni a mosógépét.

A mellettünk lakók rendszeresen fúrkálják a betonfalat (nem, ez már nem felújítás, egy éven át csinálták, csak azt nem tudom, hol maradt még ép falfelület, amibe fúrhatnak...).

A házmester egy csökött idióta. Állandóan megjegyzéseket tesz mindenre.

Rengeteg kutyás van a lakásban, kis- és nagytestű vegyesen. Sok ugatást nem hallani, egy időben viszont reggelente rendszeresen nagyon szomorúan ugatott egy kiskutya, mikor - feltehetőleg - elment a gazdája dolgozni. Én személy szerint nem tartanék panelban kutyát, akármilyen kis mozgásigényű legyen. Kicsi a hely, és nyáron kegyetlen meleg van, alig lehet kibírni.

Nyilván panel és panel között is van különbség, nekem ez az itt töltött 1+ év egy életre elegendő volt.

Ami pozitív, bár ez nem a panelhez kötődik, az az, hogy jó a közlekedés a környéken, és minden közel van (bolt, gyógyszertár, drogéria, cukrászda, gyorséttermek, stb). Ez "felüdülés" volt a vidéki kertes házas élethez képest, de bármikor visszacserélném egy igényesebb lakókörnyezetért cserébe.

2020. ápr. 21. 14:09
 20/28 anonim ***** válasza:
75%

"Úgy adódott, hogy a jelenlegi házat el kell adni és csak panel jöhet szóba (sajnos..)"

Miért csak panel jöhet szóba?

Mostanság azok sem olcsók, legalábbis az nem, amelyik nem egy silány, lepusztult lepratelep.

Én egy nagyjából 150-170 éves, 10 lakásos, földszint + 3 emelet, tégla társasházban éltem le az életem és soha nem volt sem áthallásos, sem beáztatós sztori. Igaz, a falak 60-80 cm-esek a lakások között, a lakók meg tiszták és kulturáltak. Mókás, de a 10 lakásból 7-ben van kutya és semmi gond nincs velük. Ha valamelyik ugat is, azt szinte hallani sem lehet.

Kérdező!

Ne menj panelbe!!!

Különösen ne kutyákkal, mert pokol lesz az életed!

Próbálj meg valami olyasmi régi építésűt venni, ahol vastagak a falak és kevés a lakó.

Ettől még kifoghatsz ott is véletlenül egy idiótát, de nem biztos, a panelben viszont biztos, hogy még többet is!

2020. ápr. 21. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!