Mit csinalnatok a helyemben a rakparti lakasommal?
Van egy kicsi 40 nm.es dunara nezo lakasom a rakparton ( nem.irnam.le hogy pont melyik utcaban ha nem gond) a belvarosban.
Mar kozel.40.evesen unom.a napi bejarast.a munkaba ( nincs messze.a.vaci.uton dolgozok) es ott hallgatni.ugyanazokat az embereket.nap.mint nap.
A lakast 2006.ban vettem anno nagy penzert.abban.aznidoben. de most kb 4szereset.erne a kilatas miatt meg jo haz... 60+milliorol bezelunk. Van megtakaritasom.
Ha.most.topon eladnam lenne.kozel 100 millam. Ezzel.nyugdijazhatnam magam? Az biztos hogy.nem.ezen s kornyeken elnek mert nem.tudnam. fenntartani vagy nagyobbst venni.
Szerintetek mi lenne a megoldas?
Tudom.hogy ez s.jaj de nagy gondod vsn, hogy 100 millaval mit.csinalj de az ertelmesebbek megertik hogy egy ekkora osszeg tud nyomaszto lenni. Ezt kene valahogy ugy megoldani hogy lakjak is valahol de mar heti 5 napot ne kelljen dolgoznom
Én a helyedben családot alapítanék és a gyerekemnek jó lesz majd a lakás. Addig meg kiadnám....
Ha kft-t alapítasz nem lógathatod a lábad ha nyereségessé akarod tenni.
Magasak a lakásárak, de tuti az a 60+ millió a 40 nm2-es lakásért?
Ha egyedül élsz és nem is tervezel kapcsolatot nyugodtan add le, vegyél belőle egy olcsóbbat, de Budapesten, add ki, és fix bevételed is lesz havonta, + tartalékod az árkülönbözetből.
Nem tudom mennyit költesz, de emellett megteheted,hogy nem dolgozod agyon magad.
Arról nem írtál,hogy milyen végzettséged/gyakorlatod van.
Ha pl. informatikus vagy nem okoz gondot a részmunkaidő sem...agyonkeresheted magad.
56 nm.
Elemzo egy eleg specko tudassal. Nemi sap tanacsadoi tudassal...
"Van egy kicsi 40 nm.es dunara nezo lakasom a rakparton "
Akkor 56nm2 vagy kicsi 40 nm2?
Vagy én nem értelmeztem jól a kérdést?
"Elemzo egy eleg specko tudassal. Nemi sap tanacsadoi tudassal..."
Diploma, vagy egyéb végzettség? Jó, tudjuk, nem kell, a tudás a lényeg...de, szerintem igen, kell.Amit írsz nekem inkább olyan szerzett tudásnak minősül.
Mivel mindenki ezzel.az.50-60 nm.el.jott hat krealtam.egy 56 nm.t. mert olvasni nem.tudnak.
Te vagy az elso akinek feltunt
Én a 14-es válaszoló vagyok.
"...ez ugyanolyan hivatalos ido lenne mint a ti nyominger allasaitok."
Miből gondolod, hogy itt mindenkinek "nyominger" állása van?
Nekem speciel 127 m2-es belvárosi lakásom van, (magántulajdonú dupla parkolóhellyel a szomszédos parkolóházban) amit nyilván nem egy nyominger állásból vettem és tartok fenn.
De nem akarok vetélkedni a te 40 m2-el (vagy 56...már magad sem tudod?) csak megjegyzem, hogy eléggé nyersen kidolgozott a terved.
1) Ha eladod a lakásod és Kft-t alapítasz, akkor nem vagy azonnal hitelképes, majd csak egy év múlva, az előző évi adóbevallás után.
2) Ha csak falból csinálsz Kft-t, akkor csak kifizetéseid (költségeid) lesznek, bejövő pénz semmi, így feléled a pénzed.
3) Ha nem csak falból csinálsz Kft-t, akkor ugyanúgy dolgoznod kell, mint most a Váci úton, csak nem unhatod meg.
4) A magadnak fizetett 350ezernek vannak járulékai, tehát a tőkéd gyakorlatilag havi 600ezerrel csökken, ami évi 7,2 millió, egy olyan kamucég esetén, ami semmi bevételt nem termel.
5) Ha mégis bevételre gyúrsz, akkor kellenek alkalmazottak, akik helyetted dolgoznak, nekik is vannak bérigényeik és azoknak járulékai.
6) Ameddig nem vagy hitelképes, addig albérletben kell élned, ami optimális esetben is minimum 120 + rezsi, azaz 150 ezer és máris ugrik nagyjából évi 2 millió.
7) Ha egyszemélyes alapítású Kft-t csinálsz, akkor egyedül vagy teljes anyagi felelősséggel a teljes magánvagyonod terhére, így alaposan átgondolandó minden lépés.
Ezek most csak hirtelen jutottak eszembe, ha nagyon átgondolnám lenne még vagy tíz dolog amit erősen illene figyelembe venni, mert orbitális bukta lehet a vége.
25 os abszolut szerzett tudas.
Diplomaim abszolut masbol vannak.
Jo voltam.excelbol.kaptam egy allast ahol volt sap. Sokat hasznaltam.majd valtottam egy olyan cwghez ahol akkor vezettek be az sap t aki csinalt mar ilyet tudja mit jelent. Ott segitettem.a.tesztelesben majd katas kent mellek.allasban 1 evig kiprobaltam milyen lenne sap tanacsado. 2 projektban voltam.hozott.szepen de foallasban nem tolnam.
Nem.gondolod.hogx az eletet.tanitjak barmelyik.iskolaban foleg magyarorszagon ahol az egyetemek is csak copy.paste.az egesz
Magas a nénikédnek! Ez a szakmám! A cégem könyveléssel, könyvvizsgálattal és cégalapítással foglalkozik.
A lakásomat VETTEM és nem örököltem. Igaz, hogy mindezt 10 éve - igaz már akkor sem volt olcsó - de számomra nem volt megfizethetetlen.
Látom, hogy az irigységen és a nagyképűsködésen kívül más talentumot nem adott neked a Jóisten!
Bánom is én, hogy mit csinálsz Ember, de ha valaki ellát tanáccsal vagy felvet kérdés formájában buktatókat, akkor vegyél vissza az arcodból, mert nagyon pofára fogsz esni! És én innentől kezdve kiszálltam a témából.
Be se kellett.volna szalnod.
Te meg a konyvvizsgalat... meg a cegalapitas hagyjan bar aztbinkabb ugyvednel csinaltatnam.mint egy olyan paprika jancsinal mint te.
Kb mindenki konyvvizsgalonak gondolja magat egy okj s konyveloi tanfolyam utan.
En nem alapitanek ilyen ceget pedig kontrollingos vagyok 7 eve es 6.ev big4 is van mogottem.
Kb meg a Kondor.szintjenek a felenel.sem lehetsz
Vennék egy vidéki megyeszékhelyen 2 lakást vagy házat, amit kiadnék. A maradékból magamnak vennék egy kisebb lakást.
Székesfehérváron már 30 millióért tudsz venni családi házat és minimum 180ért ki tudod adni. 2 ház az már 360 ezer havonta. Neked maradna 40 milliód egy pesti lakásra. A járulékaidat meg tb-det kifizeted és marad havi 300-ad megélhetésre. Ha ennél többre van szükséged,akkor még dolgozol pár évig vagy keresel valami kiegészítő munkát heti 2 napban.
Én a helyedben biztos nem ücsörögnék egy 60 milliós lyukban, csak azért mert panorámás. 60 millióért 30 km-rel arrébb már medencés házat kapsz... Sosem értettem ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!