Mit csinalnatok a helyemben a rakparti lakasommal?
Van egy kicsi 40 nm.es dunara nezo lakasom a rakparton ( nem.irnam.le hogy pont melyik utcaban ha nem gond) a belvarosban.
Mar kozel.40.evesen unom.a napi bejarast.a munkaba ( nincs messze.a.vaci.uton dolgozok) es ott hallgatni.ugyanazokat az embereket.nap.mint nap.
A lakast 2006.ban vettem anno nagy penzert.abban.aznidoben. de most kb 4szereset.erne a kilatas miatt meg jo haz... 60+milliorol bezelunk. Van megtakaritasom.
Ha.most.topon eladnam lenne.kozel 100 millam. Ezzel.nyugdijazhatnam magam? Az biztos hogy.nem.ezen s kornyeken elnek mert nem.tudnam. fenntartani vagy nagyobbst venni.
Szerintetek mi lenne a megoldas?
Tudom.hogy ez s.jaj de nagy gondod vsn, hogy 100 millaval mit.csinalj de az ertelmesebbek megertik hogy egy ekkora osszeg tud nyomaszto lenni. Ezt kene valahogy ugy megoldani hogy lakjak is valahol de mar heti 5 napot ne kelljen dolgoznom
Szia!
Magabiztosan 5% hozamot lehet elérni.
Nagyobb kockázattal, egyedi befektetési lehetőségekkel 10-12-t is néha a vagyonod egy részével.
Tehát mondjuk 40 millióból ki lehet hozni évi 2 milliót.
Én kb. egy éve ezzel próbálkozom, hát, nem sikerült.:))
Tehát ha a lakásodat becseréled pl. egy 30 milliósra, 70 milliód marad.
NE fektesd be az egészet, amíg nem értesz hozzá, hogy biztosan kitermelje az 5%-ot, mert készpénzhiányod lesz, hiába lehetnél nyugdíjas.
Hagyj KP-t magadnak, évi 2 milliót napi megélhetésre.
De ha van 30+ M megtakarításod, mért nem azzal kezdesz valamit először?
Remélem, nem a párnacihában tartasz ennyi pénzt...
Tehát akár már most nyugdíjazhatod magad, tegyél félre megélhetésre évi 2 milliót, és kezdd el megtanulni, mit kezdhetsz a 30 millióddal!
4: Mért ne lenne nyugdíja?
Azon kívül, hogy 25 év múlvára bedől a nyugdíjrendszer.:)
15 év szolgálati idő kell már csak. És ehhez még csak munkaviszony sem kell.
Én is itt vesztettem el a fonalat!
Amit én csinálnék az tuti nem jönne be neked.
100 millióból én építenék az agglomerációban egy megfelelő házat (30-35 millió+15 millió telek), valamint hozzá egy kis műhelyt, és elkezdenék egyedi, ritka autókkal foglalkozni. A maradék 50 millióból vennék 2 kisebb lakást, ami folyamatosan ki lenne adva (még ha nem is most a legjobb az ingatlanpiac ilyen manőverre). Így meglenne a fix elég jó bevétel a két lakás kiadásából, az autózás pedig lehetne félig-meddig hobbi és bevétel is.
Meg lehet gondolni, hogy a fentiekre nem egészen elég a 100 millió, de ilyen tőke mellett 10-20 millió hitel sem gond.
18: Olvasd már el a nyugdíj feltételeit, lényegtelen, hogy 25 vagy 45 év szolgálati időd van, minek gyúrsz a 40-re?
Az összeg pedig nem a szolgálati évek számától függ, hanem az utolsó évi keresetedtől.
Minek ez a nagy kerülő, miért nem fekteted be a mostani 30-40 milliódat?
Be van kinmondta hogy nincs? Pemak plusz deviza szamlak... anno volt bitcoin is 2014.bol...
Csak ha top on kilehet szallni pl most az ingatlanbol ..
Ezert jar az agyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!