El árverezték a lakásomat, de en még előtte be adtam, egy kérelmet, hogy ki költözési halasztást kapjak, de ez viszont csak az 50 %ra szól, a másik 50 % már azé aki nyerte az árverést. Köteles vagyok a lakás 50%ra albérletet fizetni?
Én biztos nem fizetnék semmit ha már elárverezték a lakást.
Úgysem tudja behajtani, elárverezi mégegyszer?
😆
A körülmények teljesen közömbösek, a lényeg, hogy laksz valahol, ami nem a tiéd.
50% helyett 100%-ot használsz, nyilván a másik 50%-ra kell, hogy fizess valamit.
Ettől függetlenül nem értem az egészet!
Mi az, hogy csak az 50%-ra kaptál kiköltözési halasztást?
Mennyi volt eredetileg a tulajdonrészed? 1/2 vagy 1/1?
Mennyit árvereztek? 1/2-t vagy 1/1-et?
Mennyit vett meg meg az új tulaj?
1/2-t vagy 1/1-et?
Ekkora marhaságot! Gondolkodj már Ember!
Nyilván a lakást nem árverezik el még egyszer, csak nem mindegy, hogy újabb adósságot generál, amit míg él mindenből - fizetés, nyugdíj, örökség, nyeremény, stb. - vonni fognak, 33%-al.
Nem vehet egy autót, vagy egy putrit amiben meghúzza magát, mert azonnal árverezik azt is.
Azért, mert az 1/2 a páromé volt és ő nem kapta meg a fél éves halasztást, mivel csak én kérelmeztem a bíróságon.. A birtokba adás augusztusban fog megvalósulni..a páromnak hivatalosan az árveréstől számítva 1 hónapon belül elkellett hagynia az ingatlant..
Ha jól tudom erről a ki költözési halasztásrol a VHT 154 szakasza rendelkezik.
Nem! A tulajdonosi viszony akkor ruházódik a tulajdonosra, amikor azt kifizette.
Csakhogy az árverezési feltételekben nyilván benne volt, hogy csak félév múlva költözhető és ő ezt licitje megtételével elfogadta.
Hogy kér e tőled pénzt az 50%-ra, az kizárólag tőle függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!