Huszonéveseknek honnan a . A . Ból van huszonmilliói lakásra? Plusz két-két milla autóra?
nekem 10 év munka kellett hogy össze tudtam sporolni egy 7m-s lakásra, meg egy 5m-s kocsira. Hozzá segített az is, hogy külön éltem ekkor, hanem a szüleimmel.
de mindkettőre van fix hitel, egy forintot nem változik.
Lakásba 3.5m-t tettem, kocsiba 3m-t, szóval még van hátra 1-2 év.
Hát ami azt illeti, nagyon nagy szerencsém volt, azzal a vásárlással, mert rá fél évre felment az ára a lakásoknak mint az állat.
Egy 65nm-es, erkélyes, központi lakás, de nem pesten!
Most hasonló lakás ugyanitt 14-15m. :(
Mindig szokott lenni állami lakáscélú támogatás. Most pont megszűnt talán 1 éve, de sokáig volt a Lakáskassza, időrendben ez volt a legutolsó.
Azt tömték akkoriban, amennyit bírtak.
Most meg lehet kapni a CSOK-ot, aminél 25 éves korig számít gyereknek a nappalis tanuló. 2 ilyen gyerekre lehet kapni 2,6 M vissza nem térítendőt.
Egy ilyen család hülye volna nem nagyobbra cserélni most az ingatlanát, ha kaphatnak hozzá 2,6 milliót.
Ez is előrelépés, majd később könnyebb lesz ketté venni, hogy a gyerekeknek külön lakásuk/lakrészük lehessen.
# 16: Most nem azért, de gondolom ti nem a munkás réteg vagytok, ha 4 év múlva eladtatok valamit 24-ért, és vettetek egy másikat 43ért...
+ a szüleitek pénzeltek titeket egyetem alatt is rendesen.
Kérdezőnek: sehogyan. Szülői segítség/öröklés/lottó ötös nélkül nem lesz. Aki azt állítja, hogy munkával, az nagyon nagy kamus.
Huszonmillió? Mifelénk 30-40-nél kezdődnek, és simán veszik fiatal párok.
Igazából nekünk van hol lakni, nem irigykedek, de ezen én is sokat gondolkoztam, hogy miből szednek ennyi pénzt, még kifejezetten jó végzettséggel-fizuval is lehetetlennek tűnik.
A hitel opció, de nem tudom, nekem elég meredek lenne 40MILLIÓs hitelt felvenni....
De ha kérdezem, akkor válasz helyett csak azt kapom, hogy irigy vagyok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!