Sosem lesz így saját lakásom?
Van 5.5 millio Ft megtakarításom amihez évente 1.5 millio Ft-ot tudok hozzátenni.
Az ingatlanárak annyira elszálltak hogy Vidéken megyeszékhelyen 20 millió Ftól indul egy 30m2 lyuk is. A megyében lévö élhetöbb városokban 15 milló a 30m2-es panel.
A semmi közepén levö falvakban ugyan lehet kapni 5-7 millioért házat de azok annyit is érnek,nincs munka,nincs semmi lehetöség,sok a kisebbség, a bejárás utazás kB mintha albérletet fizetne ember.
Hiába teszek el évente ha az árnövekedés sosem fog megállni. Nincs jövöm.
Minek etetitek a trollt kedves válaszolók?
Aki látogatja a kategóriát, az tudja hogy rendszeresen íródnak itt ki ilyen hangulatkeltő kérdések.
Gyanítom ugyan az az ember a "szerzője".
Ezert vegyel fel hitelt. Mire osszegyujtesz 20 milliot addigra 30 millio lesz az a lakas.
Mit gondolsz mas hogy csinalja?
Kulfoldon peldaul mindenki hitelre vesz hazat, foleg az elso hazukat.
Ha meg alberletet fizetsz akkor kevesebbet tudsz felretenni sajat hazra.
A helyzetem elég rossz hiszen havi 160 ezer a netto, azért van viszonylag havi szinten nagyobb megtakarításom mert nem vagyok az a típus aki elszórja a pénzt,csakis a legszügségesebb dolgokra adok ki pénzt.
Szóval erre a bank eleve nem adna normális hitelt.
Néztem a munkaeröpiacot de igazán jobb feltételekkel csak Budapesten találhatnék munkát ahol netto 300 is meglenne könnyen, vagy Györ környéke ahol netto 200+. Ezeken a helyeken meg még örültebb ingatlanárak vannak viszont..
Itt a környéken nincs jobb lehetöség ebben a munkakörben.
Az nem élet hogy Mucsajröcsögén 1500-2000 fös kis településen veszek vmi házat ahol gyülölnék élni aztán kocsit fenntartva(havi 50 ezer ft elszámolva legalább költség) járnék be dolgozni STB.
Nem trollkodás de a végsökig elvagyok keseredve hogy nincs független szabad jövöm és gondolom hogy sokan mások is így vannak ezért irtak ki hasonló kérdéseket.
Ja, hogy a 125ezres megtakarítás úgy jön össze, hogy a szülők tartanak el!
Így ne is ácsingózz saját lakasra. Ezért irtam feljebb, hogy a lakhatásod akkor is költség, ha otthon laksz.
Kezdj el jobban fizető munkát keresni, ha meg nem piacképes a tudásod/végzettséged akkor tanulj.
Inkább örülj, hogy nulla ftal indultál és nem egy deviza hiteles házzal örökség gyanánt. A ház 6 éve ért 6 milliot, hitel meg 8.5!
De inkább fizettem mert legalább volt hol laknom és az öccsémel közös lett végül. Volt egy kis pereskedés... Tavaj végtörlesztettünk, én építkeznék, de öcsém nem tud kifizetni mert vendéglátós munkája miatt nem kap hitelt, mert 4 órás minimálbérre nem adnak neki 7.5 milliót még jelzáloggal sem. Mert azota kb 15 lett az értéke 60m2. Ez miatt 3x váltott munkahelyet, de mindig megszivatták.
Azért átérzem a helyzeted nekem van majdnem 9 kpba de nem tudok mit kezdeni vele... Kivéve ha veszek fel 20-25 hitelt, mert felénk egy új építésű fűtéskész 90 m2es ház 30, amit be is kell fejezni vagy 10-15 millióert vehetek valami romot a közelben, amit még fel is kell ujítani.
De mivel 2 nagy hitelt nem tdok fizetni emiatt kpból kéne vennem valamit, amire biztos nem adnak annyit ami kell a felújításhoz, így kellene még egy kissebb hitel is.
Szóval én 2 hitellel számolok, de ez is necces
Miért kell 9 millióval a zsebedben és egy 15 milliós ingatlan feles tulajdonával itt keseregned?
Adjátok el a testvéreddel közösen és felezzetek!
Máris lesz 16,5 milliód, azzal már el lehet indulni. Ne erőltesd az építkezést, készen vegyél egy jó állapotú 25 millióst, 1 db. hitellel!
Eladhatnám ha öcsém bele menne, de akkor ő sem tud hova menni, és mint mondtam hitelképtelen. Így csak a gyűjtögetése maradt. Vólt róla szó.
Az a baj 25-30 milliós házakkal, hogy az gyakorlatilag egy 15 milliós amit "felújítottak" ugyan az elosztás mint 60 éve mikor épült, de legjobb esetben is min 10 éves burkolatokkal amik nekem nem tetszenek.
30 millios ház önereje 9, így 21 et kéne felvenni. Mivel az 50%os tulajdonomból sose látok egy fillért se! Max polgári perrel, ez nem tudom kinek hiányzik egy családban. Ha meg én fizetem ott marad a nyakamon... Ha kiteszem akkor is kiutál a család... Szóval csak 9 van nem 16.5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!