Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Sosem lesz így saját lakásom?

Sosem lesz így saját lakásom?

Figyelt kérdés

Van 5.5 millio Ft megtakarításom amihez évente 1.5 millio Ft-ot tudok hozzátenni.

Az ingatlanárak annyira elszálltak hogy Vidéken megyeszékhelyen 20 millió Ftól indul egy 30m2 lyuk is. A megyében lévö élhetöbb városokban 15 milló a 30m2-es panel.

A semmi közepén levö falvakban ugyan lehet kapni 5-7 millioért házat de azok annyit is érnek,nincs munka,nincs semmi lehetöség,sok a kisebbség, a bejárás utazás kB mintha albérletet fizetne ember.

Hiába teszek el évente ha az árnövekedés sosem fog megállni. Nincs jövöm.

2020. jan. 10. 13:48
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Az albérlet a legrosszabb de nem jelenti azt hogy hitelt fogok felvenni amíg nem muszáj,sajnos nincs más mint szülökkel élnem. Ez egy ilyen ország jövöre már 10% drágul az összes ingatlan megint,nem lehet lépést tartani
2020. jan. 10. 16:15
 12/38 anonim ***** válasza:
79%
Ostoba vagy!
2020. jan. 10. 16:21
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha így folytatod, akkor nem lesz.

Önerőnek elég a pénzed, felveszem hitelt és törleszted.

Vagy kiadod és te is szemét gazember leszel, aki máson élősködik.

A te felfogásod szerint...

De szerintem még azt sem tudod hogy egyáltalán milyen nehéz venni egy jó lakást még akkor is ha van pénzed...

A felújításról nem is beszélve, mert neked tipp-topp lakás kell persze...

De siránkozz továbbra is és számolgasd a pénzed.

2020. jan. 10. 16:30
 14/38 A kérdező kommentje:

Ember itt az elsö válaszoló nekem esett hogy hazudok meg trollkodok mert van 20millio alatt is megyeszékhelyen lakás, pont ez az hogy tudom mennyire nehéz jó lakàst kapni, azok ami azon ár alatt vannak, romhalmaz kategória több millios felújitas borzalmas utcával .

Úgyhogy igenis tudom mennyire nehéz, nincs olyan nagy igényem nem kell megyeszékhelyen minden árln , megfelelne egy nagyobb város is környéken , már 15 millióért lehet venni ami elfogadhato állapotban van

2020. jan. 10. 16:40
 15/38 anonim ***** válasza:
75%

Nem megyeszékhelyre kell menni lakni, hanem ahonnan be tudsz járni dolgozni.

Ha kevés a pénzed, akkor vagy lakást veszel , vagy felújítandó házat. Sokezer ember is így csinálja. Hidd el, a többségnek nincs pénze megvenni Bp agglomerációjában a 36 milliós felújított családi házat.

Hitel. Én nem fújok egy követ a jelenlegi vezetéssel már sok-sok éve, de azt meg kell hagyni, hogy a most elérhető fixált kamatozású lakáshiteleknél nem volt még kedvezőbb lehetőség, mióta az eszemet tudom. Ha nyolc évvel ez előtt jöttek volna nekem azzal, hogy két gyerek után majdnem másfél millával megdobnak és még 10-et, vagy akármennyit kedvezményesen felvehetek, a földhöz vertük volna a valagunkat törpejárásban a feleségemmel örömünkben... Helyette a magas kamatozású redvás hitelt vettük fel a tákolt házunkra, amit sokéves felújítás és számolatlan ráköltés után tudtunk eladni normális áron. Most valahol Erzsébetvárosban, vagy Zuglón lenne egy kétszobás kis lakásunk, ha akkor van ilyen hitel. Naná, hogy boldogan fizetném a havi fix 50, vagy 6

2020. jan. 10. 16:54
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg ostoba vagy, demagóg és még a matek se megy.

Ha van (lenne) 5 misid meg találnál egy 15 milliós lakást akkor 15 évre 75ezres törlesztővel meg tudnád venni. És még 50ezret ugyan úgy félre tudnál tenni.

2020. jan. 10. 16:57
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
5,5 millió elég önerőnek, ha éves szinten kijön a havi átlag 125.000 Ft megtakarítás abból elég komoly hitelre is futja. Aztán meg lehet fix törlesztőt választani, meg előtörleszteni is...
2020. jan. 10. 21:18
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Hol es mit dolgozol?

Azon nem gondolkodtal el, hogy esetleg ugyanezt a munkat csinalhatnad masik megyeben, varosban is, ahol ocsobbak az ingatlanok de megis el tudnad kepzelni, hogy ott elj?

Nagyon sok helyen tudnal venni 7 millio korul lakast, es nem elhetetlen helyekrol van szo

2020. jan. 10. 23:12
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
A meglévő pénzed és az éves megtakarításod alapján teljesen jó helyzetben vagy. Sokan összetennék a kezüket, ha így állnának, ezért nem értem a borúlátó, pesszimista megjegyzéseidet. Baj, ha nem tudod értékelni, amid van. A hitel nem ördögtől való, ha körültekintően veszed fel, belátható időn belül lesz lakásod.
2020. jan. 10. 23:40
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

"A hitel nem ördögtől való, ha körültekintően veszed fel"

Ahhoz hülye T.Kérdező!

2020. jan. 10. 23:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!