Szerintetek mi történt az ingatlanpiacon?
Most úgy tűnik (=nem biztos), hogy stagnálni fog a piac, nem lesznek olyan őrült emelkedések mint az utóbbi években.
Tök mindegy hogy lakást vagy hétzenés kvarcórát akarsz eladni, ha nem jelentkeznek érte az azért van mert drágán adod.
1. Télen a magánszemélyek kevésbé érdeklődnek, a költözéssel mindenki ki akarja várni a tavaszt, és ezért inkább csak februárban kezdenek érdeklődni.
2. Aki valamilyen adminisztratív okból mégis mindenképp akart vásárolni, az megtette még karácsony előtt.
Rosszkor léptél ki a piacra. Vagy túláraztad a lakást. De olyanok is vannak, akik lift nélküli házban csak a 2. emeletig nézelődnek, nekik te már túl magasan vagy. Adj a dolognak még egy hónapot!
Talán azért mert a vevőknek elegük lett (végre) a 300-800 ezer forintos m2 árakból. Ja, és a tégla mindig jobban megy. Ha már pénzt adok akkor fiatalabb, ill. fiatalosabb tégla lakást veszek nem panelt...
És nem nem a láz szűnt meg, hanem a pénztárca lapos. Van pénz házra lakásra, de nem mindenáron vásárolnak az emberek.
Talán mert szinte minden panel nagyon durván túl van árazva!
Felénk viszonylag sok "apró" házat építenek, úgy sejtem azért mer a panel árából kijön egy valamivel nagyobb vagy hasonló méretú új építésű ház is.
A szomszéd faluba a ugyan olyan távolságra van győrtől mint ahol én lakom azaz 12 km a fűtéskész nettó 65 m2-es házakat 21-22 millióért árulják! igény függénye de 2-4 millióból bútorozott kulcsrakész lesz.
Míg egy kb 50-55 m2 panel meg átlag 18 millió amit még fel is kell újítani. a 60 m2-esek inkább 20 körül vannak.
A felújítottat amiket tényleg igényesen megcsináltak meg annyiért adnak mint az új építésű hasonló méretű házak kulcsrakészen bebútorozva!
Megjegyezném én hamarabb beérek az audiba dolgozni mint a városi munkatársaim. időben nekem kb 20 perc, nekik meg 30-35! A gyárvásrosiakat és az árkád köl lakok pedig gyorsabbak nálam, viszont kegyetlen nagy a forgalom arra
Mert a paneleknek csak az áruk nőt meg,
bármiféle valós és befektetett értéknövelés nélkül.
Ez az irreális túlárazás előbb-utóbb visszarendeződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!