A földszinti lakás kevésbé kelendő az ingatlanpiacon?
Kevésbé kelendő mint mi?
Ugyanabban a lakóházban szerintem lift kérdése. Lift nélkül a földszinti kelendőbb. Ha van lift akkor nem tudom, de gondolom ott majdnem mindegy.
Én konkrétan földszintit kerestem, de az idősek, mozgáskorlátozottak is ezt részesítik előnyben.
Én berácsoztattam betörés ellen belülről nyitható ráccsal.
A belátástól nem kell tartani, mert annál magasabban van.
Igen. Persze van, aki pont azt keresi, de a többség nem.
Ha kertkapcsolatos, akkor könnyebben eladható, de a sima városi földszintes lakást nem keresik sokan.
Általában igen, de ez nagyon sok mindenen múlik. A földszinti lakások többnyire sötétebbek, hidegebbek, zajosabbak és porosabbak, mint a feljebb lévők. Ha nincs lift a házban, akkor könnyebb lehet eladni, ha kertkapcsolatos, akkor is könnyebb.
Saját példám. Mi a másodikról költöztünk magasföldszintre, egyikben sincs lift. A 60+ korommal utáltam már a másodikre cipekedni és az a lakás főút mellett volt, nagy zajjal.
A mostani csendes utcában van, erkélyes, a háló a halk belső udvarra néz és csak 6 lépcsőt kell mászni. Valamivel sötétebb lakás, az igaz, viszont nyáron jó hűvös.
Szóval egyedileg változó, milyen egy földszinti lakás, meg kell nézni.
A földszinti lakások legtöbbje eleve nem igazi földszint, hanem már az első emelet, mert az igazi földszinten a ház bejárati előtere, tárolók, pincék, garázsok szoktak lenni. Ezeknél csak azért nevezik földszintnek a valójában első emeletet, mert az az első lakószint. Az ilyen lakásoknál nincs meg egyik említett gond sem. Ilyenek a panel házak és az újépítésűek. Ezek ezért nem is olcsóbbak.
A régi tégla épületeknek szokott igazi földszintje lenni, azokkal lehetnek ilyen gondok, ezek tényleg olcsóbbak.
Ami a legkevésbé kelendő, az a legfelső szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!