Albérlet vagy saját lakás hitellel?
Úgy tudom, a hiteles lakás jobban megéri olyan szempontból, hogy még ha ugyanannyit is kell fizetni havi szinten, mint egy bérleti díjra, abból előbb utóbb összejön a lakás, ami a Tiéd. De az albérlet meg csak átmeneti, a lakhatást fizeted, nem a lakást.
Viszont az van, hogy kissé paranoiás vagyok, meg szeretek utazni(bár nem sokszor volt eddig lehetőségem), ezért nem tudom, hogy egy 10-20 éves hitellel mit kezdenék.
De a bizonytalanságot még jobban nem bírom, hogy bármikor kidobhatnak.
Szóval .. Tapasztalatok?
Saját tapasztalatom:
Ha akkor albérletbe mentem volna, mikor a lakást vettem, akkor most közel háromszorosáért tudnék albérletet kivenni azon a környéken ahol lakom, mint a törlesztőrészletem...
Uh ..
De a törlesztés nem lett több? Vagy hosszabb?
Jelenlegi törlesztő is olcsóbb, mint egy albi. Csak kell hozzá alap tőke.
A kérdés az, hogy ott akarsz e maradni meg 5-10 évet, vagy 1-2 éven belül lelépsz .
Törlesztőm változatlan a teljes futamidőre
Van kellő önerőd? A lakás árának 30%-a, plusz költsègek (illetèk, ügyvèd, felújítás, stb)? Van biztos állásod, tudod 20 èvig fizetni a törlesztőt, úgy, hogy marad tartalèkod kazáncserère, munkanèlkülisègre, akármi?
Ha igen, akkor a saját lakás èri meg. Ha nem, akkor marad az albèrlet. Ha normális vagy, van szerződès, akkor nem dobnak ki. Èn 15 èvig albèrleteztem, soha nem dobtak ki, de persze sokat költöztem, 2-3 èvente. Ès kidobtam egy lakás árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!