Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanosok miért részesítik...

Ingatlanosok miért részesítik a hiteles vevőket előnyben?

Figyelt kérdés
Már sok helyen olvastam, hogy a készpénzes vevők helyett a hiteleseket kedvelik.

2019. dec. 24. 12:48
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Ez kész röhej... :D

Még ő szabja meg azt is, h melyik bankba menjek?

De akkor a bank belekalkulálja a hitel összegébe az ő részét is, arra ide a rozsdás bökőt.

2019. dec. 24. 14:34
 12/28 anonim ***** válasza:
76%
68%-os hozzászóló el szoktad olvasni azt amit írsz?
2019. dec. 24. 16:02
 13/28 anonim ***** válasza:
15%
El. Csak utalok telorol potyogni es neha melleutok. Bocsass meg kerlek. Remelem ettol meg nyugodt szentested lesz.
2019. dec. 24. 17:02
 14/28 anonim ***** válasza:
62%

10: amiről te beszélsz, az nem ingatlanos, hanem pénzügyi tanácsadó. Olyannal volt már dolgom, hogy az ingatlanos ajánlott nekünk tanácsadót, gondolom ott is az van, hogy valamennyi csurran-cseppen neki is a jutalékból. Van olyan ingatlanos, aki ezzel IS foglalkozik, de nem ez az általános.

Btw, én hitelesként épp azt vettem észre, hogy nem örülnek a hitelfelvételnek, bizonytalannak érzik. Volt olyan eladó, aki nem is várt meg, szóban megegyeztünk, majd a hátam mögött eladta a házat egy kp-s vevőnek a foglaló odaadása előtti napon. Olyan is volt, aki nyíltan megmondta, hogy ő ezt nem várja ki, inkább vár egy kp-s vevőre. Meg is értem amúgy, 3 hónap volt, mire utalt a bank, úgy, hogy nem voltunk necces kategória, és mi mindent azonnal intézetünk. Ők húzták mindennel az időt. Szerencsére türelmes volt az eladó.

2019. dec. 24. 17:03
 15/28 A kérdező kommentje:

De itt arról van szó, ha pl valaki kizárólag ingatlanossal adja el.

Eladóként én is megszívtam a hitelesekkel.. 3.5 hónap volt.. mire túllettünk rajta emelkedtek az árak is :(

2019. dec. 24. 17:20
 16/28 anonim ***** válasza:
76%

"Amúgy nem értem, hogy mi jogon kap a hitelből is járulékot"

Semmilyen jogon, de megkapja (nem is keveset) feketén, készpénzben a jutalékát. Sőt az autókereskedők is jutalékot kapnak, ott sem szeretik a kp-s vevőket.

2019. dec. 24. 21:04
 17/28 anonim ***** válasza:
91%

Ennyi butaságot hogy sikerul kitalálni? Egyéni ingatlanközvetítő vagyok és nem több. Ha a vevőm bemegy a bankba, akkor bement.

Intézi magának a saját életét.

Nekem az eladó kifizeti a foglalóból az ingatlan eladásáért járó jutalékomat.

Ha valaki Ingatlaniroda HITELÜGYINTÉZŐJÉNÉL intézi a hitelét, akkor kap a hitelügyintéző százalékot a hitel után. De akkor te nem voltál a bankban. Hanem az ingatlanirodában intézted a hitelt is.

Ahhoz hogy valaki hitelt közvetítsen, PSZÁF vizsga kell, nem is egy. Ezt ti is letehetitek, és alapíthattok hitelközvetítő céget, kaphattok százalékot a banktól és lehúzhatjátok az embereket. Sokan foglalkoznak hitelközvetítéssel, akik nem ingatlanosok. (ugyanaz, ha a media marktban részletre veszel egy laptopot, és kint ül a bejáratnál egy cég képviseletében egy műkörmös lány, aki megcsinálja a hitelszerződést.)

Személy szerint én nem tervezem elvégezni.

Ingatlanközvetítéshez pedig ingatlanközvetítő Okj kell, azzal nem intézhetsz hitelt.

Aztán az ingatlan az eladó tulajdona, ő dönt arról, hogy kinek adja el az ingatlant. A készpénzes vevő ťök jó dolog: azonnal fizet, egyik félnek sem kell várni egyik kiköltözik,másik be.

Elég kevés ilyen van, nem sűrűn mászkálnak 30-40 millióval (vagy több), főleg, hogy olcsó a hitel, van csok meg stb.

Minden kedves ügyfélnek boldog ünnepeket kíván a gonosz ingatlanos.

2019. dec. 24. 22:03
 18/28 anonim ***** válasza:
74%

Mert le vannak szerződve a bankkal.

Ez konkrétan csalás hiszen az eladó azért fizeti őket, hogy az ő érdekét tartsa szem előtt, ezzel ellentétes érdekkel egyidejűleg leszerződni rendőrségi ügy.

Sajnos én is utólag tudtam ezt meg, 5-7 ajánlatunk mert gajra emiatt, és plusz egy évet elszrtunk a lakásvétellel...

2019. dec. 25. 07:51
 19/28 anonim ***** válasza:
74%

17: "Aztán az ingatlan az eladó tulajdona, ő dönt arról, hogy kinek adja el az ingatlant."

Tudok mondani neveket és dátumokat, hogy ki mikor nem továbbította az írásban (!!!) átadott vételi ajánlatunkat a tulajnak, akit soha nem láttunk, nevét nem tudjuk és akivel személyesen beszélni nem tudtunk!

Többször úgy, hogy túllicitáltuk a hiteles vevőt.

2019. dec. 25. 07:54
 20/28 A kérdező kommentje:
#19, ezekre hogy derült fény amúgy?
2019. dec. 25. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!