Ingatlanosok miért részesítik a hiteles vevőket előnyben?
Ez kész röhej... :D
Még ő szabja meg azt is, h melyik bankba menjek?
De akkor a bank belekalkulálja a hitel összegébe az ő részét is, arra ide a rozsdás bökőt.
10: amiről te beszélsz, az nem ingatlanos, hanem pénzügyi tanácsadó. Olyannal volt már dolgom, hogy az ingatlanos ajánlott nekünk tanácsadót, gondolom ott is az van, hogy valamennyi csurran-cseppen neki is a jutalékból. Van olyan ingatlanos, aki ezzel IS foglalkozik, de nem ez az általános.
Btw, én hitelesként épp azt vettem észre, hogy nem örülnek a hitelfelvételnek, bizonytalannak érzik. Volt olyan eladó, aki nem is várt meg, szóban megegyeztünk, majd a hátam mögött eladta a házat egy kp-s vevőnek a foglaló odaadása előtti napon. Olyan is volt, aki nyíltan megmondta, hogy ő ezt nem várja ki, inkább vár egy kp-s vevőre. Meg is értem amúgy, 3 hónap volt, mire utalt a bank, úgy, hogy nem voltunk necces kategória, és mi mindent azonnal intézetünk. Ők húzták mindennel az időt. Szerencsére türelmes volt az eladó.
De itt arról van szó, ha pl valaki kizárólag ingatlanossal adja el.
Eladóként én is megszívtam a hitelesekkel.. 3.5 hónap volt.. mire túllettünk rajta emelkedtek az árak is :(
"Amúgy nem értem, hogy mi jogon kap a hitelből is járulékot"
Semmilyen jogon, de megkapja (nem is keveset) feketén, készpénzben a jutalékát. Sőt az autókereskedők is jutalékot kapnak, ott sem szeretik a kp-s vevőket.
Ennyi butaságot hogy sikerul kitalálni? Egyéni ingatlanközvetítő vagyok és nem több. Ha a vevőm bemegy a bankba, akkor bement.
Intézi magának a saját életét.
Nekem az eladó kifizeti a foglalóból az ingatlan eladásáért járó jutalékomat.
Ha valaki Ingatlaniroda HITELÜGYINTÉZŐJÉNÉL intézi a hitelét, akkor kap a hitelügyintéző százalékot a hitel után. De akkor te nem voltál a bankban. Hanem az ingatlanirodában intézted a hitelt is.
Ahhoz hogy valaki hitelt közvetítsen, PSZÁF vizsga kell, nem is egy. Ezt ti is letehetitek, és alapíthattok hitelközvetítő céget, kaphattok százalékot a banktól és lehúzhatjátok az embereket. Sokan foglalkoznak hitelközvetítéssel, akik nem ingatlanosok. (ugyanaz, ha a media marktban részletre veszel egy laptopot, és kint ül a bejáratnál egy cég képviseletében egy műkörmös lány, aki megcsinálja a hitelszerződést.)
Személy szerint én nem tervezem elvégezni.
Ingatlanközvetítéshez pedig ingatlanközvetítő Okj kell, azzal nem intézhetsz hitelt.
Aztán az ingatlan az eladó tulajdona, ő dönt arról, hogy kinek adja el az ingatlant. A készpénzes vevő ťök jó dolog: azonnal fizet, egyik félnek sem kell várni egyik kiköltözik,másik be.
Elég kevés ilyen van, nem sűrűn mászkálnak 30-40 millióval (vagy több), főleg, hogy olcsó a hitel, van csok meg stb.
Minden kedves ügyfélnek boldog ünnepeket kíván a gonosz ingatlanos.
Mert le vannak szerződve a bankkal.
Ez konkrétan csalás hiszen az eladó azért fizeti őket, hogy az ő érdekét tartsa szem előtt, ezzel ellentétes érdekkel egyidejűleg leszerződni rendőrségi ügy.
Sajnos én is utólag tudtam ezt meg, 5-7 ajánlatunk mert gajra emiatt, és plusz egy évet elszrtunk a lakásvétellel...
17: "Aztán az ingatlan az eladó tulajdona, ő dönt arról, hogy kinek adja el az ingatlant."
Tudok mondani neveket és dátumokat, hogy ki mikor nem továbbította az írásban (!!!) átadott vételi ajánlatunkat a tulajnak, akit soha nem láttunk, nevét nem tudjuk és akivel személyesen beszélni nem tudtunk!
Többször úgy, hogy túllicitáltuk a hiteles vevőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!