Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a fajta házról?

Figyelt kérdés

És ennek variánsairól?

[link]

[link]

Ennek a tetőteres verziója érdekelne, amire példa itt:

[link]

Azon kívül hogy nagy, hodály, nem fűthető ki, elavult...?

Valóban félemeletes? Lépcsőház résznek milyen kialakításai vannak? Ti, akik ilyenben laktok / laktatok esetleg, tudnátok esetleg alaprajzot küldeni?

Köszönöm!

2019. okt. 11. 11:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ebben keresgélhetsz:

[link]

Lehet, hogy benne van.

Volt un.:

Magánlakásépítés ajánlott tervei – Családi házak 1. és 1.1

c. 2 kötetes "kiadvány", ezt nem találtam meg a neten, de a fentiben benne lehet.

2019. okt. 11. 13:31
 12/16 A kérdező kommentje:
#11 igen ezt néztem de olyan kicsiben van scannelve... A Vajta típus egyébként, ezt már megtaláltam. Köszi
2019. okt. 11. 16:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Huh, félreírtam...

Úgy gondoltam, hogy mikor a kérdezőnek nem tetszik MÁS véleménye, akkor jön a személyeskedés, sarkítás (mint jelen esetben rögtön a kis panel emlegetése, mintha a kettő közt nem létezne semmi ja és lenéző, lekezelő hangnemben mindez).

Bocsánat a félreérthetőségért.

2019. okt. 11. 17:01
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi hasonlóban lakunk. 3 szintes. Hogy ez mennyire élhető, az nagyban függ a lakóktól. Kisgyerekkel rémálom, kamaszokkalmkifejezetten előnyös az elosztása. A földszint a közös tér: nappali, konyha, étkező, vendég wc. Kert. 1. emelet a gyerek szint: 2 gyerekszoba, fürdőszoba. Itt van egy vendégszoba is. A felső szint a felnőtteké: hálószoba, dolgozószoba, fürdőszoba.

Szintenként nem túl nagy az alapterület, ezért nincsenek támas terek, de mindenkinek van saját birodalam. A férjem sokat dolgozik otthonról, ezért szükség van dolgozószobára. Hiába lenne sokkal nagyobb a nappali, ha a sarokban kéne tenni az íróasztalt, ami kb csak egy csekk kitöltésére alkalmas, nem tudja magára csukni az ajtót, ha a gyerekek megjelennek suli után, esznek, mászkálnak, esetleg barátok is jönnek.

2019. okt. 11. 20:23
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a házakat mifelénk "alpesi típusú" házaknak hívták. Általában a 70-es évek végén, 80-as években épültek ikersejt, vagy porotherm téglából. Az akkori energiaárakhoz képest alakították ki a beltereket, a fűtést, főleg szenes kazánnal.

Ilyenben lakom. A legkülönfélébb elosztással mentek ezek a típustervek, általában minimum 4 szoba+hall, de láttam 6 szobást is. A lépcső lehet egyenes, fordulós, de láttam csigát is, ami bútorcipelésnél korlátozó tényező.

Ha olyan az elosztás, két generációnak tökéletes. Kis gyerekekkel van elég tér, amikor megnőnek, el tudnak vonulni a felnőttektől. Nem jellemző az átjárós szoba, mint a kádárkocáknál.

A kétszinteseknél az alsó szinten általában előszoba, hall, konyha, vizesblokkok, kazánház és vagy garázs, vagy egy szoba szokott lenni. Olyat is láttam már, hogy két szoba, étkezős konyha, wc, fürdő, kazánház volt az alsó szinten. A felső szinten 2-4 szoba, fürdő, wc szokott lenni, legtöbbször terasszal, vagy loggia-val.

Nagyon kényelmes, kivéve a szinteltolásos, ahol lépcsőzéssel töltöd az életed. Van olyan elosztás is, ahol sok a kifűtendő felesleges légtér, de ez a kor sajátja.

Ami a szívás bennük:

Drága a kifűtésük. Ezeket tényleg érdemes körbeszigetelni, ablakot, ajtót cserélni. A fatüzeléshez optimális kazánméret kell, nagy teljesítménnyel, mert igazán csak gázzal lehet meleget csinálni.

A felújítás persze drágább, mint egy 120nm-es egyszintesé, és ezek nagy része igencsak felújítandó.

Én vennék ilyet, ha jó helyen lenne, mert ezekből még nem lopták ki az anyagot, sokan kalákában építették, ott voltak a tulajok is. Csak az elosztást kell megnézni, lehet-e pl. alternatív fűtést beiktatni.

2019. okt. 12. 10:12
 16/16 A kérdező kommentje:
#15 köszönöm részletes válaszodat!
2019. okt. 12. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!