Ilyesmi házról vélemény?
Tetszenek az ilyen típusú házak, van is néhány eladó ilyen ami B30 téglából épült, van valami érdekességük?
Pl. tetőtér melegszik, vagy esetleg gond lehet a vasbeton emelettel? Szükséges szigetelni? Mennyire éri meg ilyet venni és felújítani egy 10x10-es kádár kocka helyett (ami legtöbbször betonblokkból, de minimum vegyesen tégla-vályog épült...)?
Tetőtér melegszik nyáron, hidekszik télen - ez a szokása. Nagyon jól kell szigetelni.
Jó házaknak látszanak - érdemes a pincét földszintet megvizsgálni, nem vizesedik-e, jó-e a szigetelés, mert azt nagyon nehéz és drága javítani. A tetőtérnél a tetőszerkezet/ szarufák, gerendák jók?
(a kádár kocka nem szép,de: többnyire hagyományos szerkezetből épült, téglából, nem "vegyesen vályog" és blokk. Tégla az szinte mind, és rendesen megépítve.)
A 70-es éve végén, de inkább a 80-as években épültek tömegével eze a típusterv házak.
Többnyire rendesen vasalt beton alapjuk van, viszont egy időben építőanyag-hiány volt jellemző, így rosszabb minőségű tégla is bekerülhetett a falakba, ami nem feltétlen gond, ha idejében megapta a nemesvakolatot.
A mi környékünkön a fűtést nagyobb teljesítményű szenes kazánnal végezték, ezek mellé került a 90-es években a gázcirkó, amikor beetették a népet az olcsó gázzal. Ma már horribilis összeg rendesen kifűteni egy ilyen házat, főleg, hogy sok a kis, szeparált helyiség. Érdemes szigetelni az ilyen házakat.
Ilyenben nőttem fel, nagyon jó volt lakni benne, de igazán akkor éri meg szerintem, ha nagycsaládos a tulaj, vagy 2 generáció együtt lakik. 2-3 fős családnak fenntartani ilyet ráfizetés.
A kádár-kocka sem rossz, ha jó az alap és a vízszigetelés, csak sajnos soknak már se ez, se az nem jó. Az ingatlanos hirdetéseket figyelve leginkább felvizesedett kockáktól igyekeznek megszabadulni a tulajok.
Pedig egy jó cserépkályhás kockaház nagyon otthonos tud lenni, laktam olyanban is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!