Mi a teendő ha az eladónk nem szándékozik átadni a kifizetett ingatlanunk kulcsát?
leírnád pontosan azt a mondatot a szerződésből? Mert elég zavaros, hogy most az utalás után x napon belül, vagy a konkrét dátumig kell átadnia a lakást.
Általában olyat szoktak írni, hogy az utolsó részlet kifizetése után, de legkorábban pl. okt. 15.-én. Ekkor világos, hogy okt. 15-re az eladó kiköltözik, és amint megkapja a pénzt, átadja a lakást.
Nem értem min problémáztok ennyit, Okt 15-én ügyvéd előtt te utalsz ők meg átadják a kulcsokat és kész. Közösen állapodtatok meg az időpontban! Én sem költöznék ki hamarabb! Fűtés szerelőt meg jobb ha most keresel és megbeszélsz vele egy időpontot pl okt 16-ra, mert iyenkor sok munkájuk van. Ezen kívűl hívhatsz még egy kéményseprőt is 16-ra, mert nem árt ha ő is átnézi a kéményt.
Ha 15.-én ha nem kaptok kulcsot jöhet az ügyvéddel az új kiegészítés az adásvételibe, amit nevezhetünk kötbérnek vagy "albérletnek".
13: Szerintem rosszul fogalmaz és valójában azt problémázzák, hogy nincsenek tájékoztatva, mikor lesz a birtokbavétel. Ugyanis TFH ők ráérnek és otthon malmoznak, de akkor is kell tudni, mikor kezdődik a lakással kapcsolatos akár több hónapos intenzív munkájuk.
Hát még ha van állásuk, stb., nem mindegy, hogy hétfőtől vagy szerdától kell kivenni esetleg fizetés nélküli szabit, meg milyen dátumra szervezzék a szakikat, stb.
Úgy tűnik, hogy itt nem az eladó a problémád fő oka,
hanem az ügyvéded !!
Sok ám manapság a saját szakmáját sem ismerő, megélhetési ügyvéd.
Hasznos tanács:
1. vesd össz az általatok eladott ingatlan szerződését, az általatok kötöttel. Amit vették, nem fogod birtokba venni okt. 15-e előtt. Addig nem is fizetném ki az ingatlant mondjuk. Miért utalnál pár napon belül ha több mint 90 nap van a birtokba adásig? Nyugalom, ha így szerződtetek, akkor nem sürgős semmi jelenleg.
2. Nektek mikor kell kiköltözni a jelenlegi lakásotokból? Ha okt. 15 előtt (mondjuk már megkötöttéket az adásvételit), akkor lehet albérletet keresni vagy szülőkhöz költözni és raktárt bérelni a cuccoknak. Hagytatok mozgásteret magatoknak a költözésre és nektek is csak október 15-e után kell kulcsot adni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!