Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a teendő ha az eladó nem...

Mi a teendő ha az eladó nem jön el birtokbaadásra?

Figyelt kérdés
Nyaralót vásároltunk, de az eladó nem jött el birtokbaadásra. A kulcsokat már odaadta, de nem jön el birtokbaadni, mert állandóan elfoglalalt. Hogy lehet így a közműveket átírni ha nincs aláírva az eladó által a birtokbaadási jegyzőkönyv???

2019. ápr. 8. 22:17
 1/10 anonim ***** válasza:
7%

Mi van a szerződésben?

Nyújts be kár/kötbér igényt!

2019. ápr. 8. 22:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Magyarul birtokbaadási jegyzőkönyv aláírása nélkül a vevő nem tud bejelentkezni a közmű szolgáltatókhoz???
2019. ápr. 8. 22:45
 3/10 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem te vagy a tulaj persze, hogy nem.
2019. ápr. 9. 05:23
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Dehogynem, gáznál és villanynál is csak egy-egy aláírás kellett tőle anno, de mindkettőt egyedül intéztem. Én is akartam bohóckodni ezzel a birtokbavételi jegyzőkönyvvel, de rá kellett jönnöm, hogy igazából esetemben felesleges.
2019. ápr. 9. 08:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha elérhető, akor told az orra alá az aláírnivalót, oszt csókolom.
2019. ápr. 9. 09:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A birtokba adás igazából csak azért érdekes, mert a közművek átírásánál derülhet ki hátralék.
2019. ápr. 9. 09:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Két tanúval készítesz az óraállásokról jegyzőkönyvet (esetleg le is fényképezheted) és ezzel, meg az adásvételivel felszerelkezve átiratod az órákat.

Ha van a leírt óraállás előtt hátralék, azzal az előzőt fogják nyaggatni, neked ahhoz semmi közöd, tudnod sem kell róla.

2019. ápr. 9. 13:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az eladó érdeke, hogy az órák át legyenek írva. Ha nem jön el és te nem iratod át a közműveket, minden fogyasztásod őt terheli. Csináld úgy, ahogy az előttem író mondja!
2019. ápr. 9. 14:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Lakás eladásanál közművek átirasanal tőlünk nem kérték a jegyzőkönyvet, pedig vittük, mint a kisangyal. Csináld úgy, ahogy előttem mondták utána meg valahol az utcán fuss össze a tulajjal, told az orra alá az összes papírt (letanuzott óraállás, átiratott közmű), es ismerje el a jkv alján. Esetleg egy emailt kerhetsz előtte. Ha ennyire nem er ra, csak nem lesz belőle gond.
2019. ápr. 16. 15:44
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem probléma. Az adásvételi szerződés birtokában is át tudod íratni az órákat. Te magad adod meg az óraállást amivel átvetted, és fizetni akarod a közműveket. Minden közművet (kivéve a közös képviselővel való kötelező kapcsolatfelvétel, ha van ilyen), de gondolom át tudsz íratni online, sehova sem kell menned.
2023. júl. 10. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!