Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért próbálják az embert...

Miért próbálják az embert mindenáron lebeszélni a statikusról a legtöbben?

Figyelt kérdés
20+ milliós házak, de 50 ezret meg sajnálnak egy szakértői véleményre.
2019. szept. 23. 12:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Statikusként én sem értem. A 40 ezres, 8 oldalas statikus szakvéleményre, amely házon 3 cm-es harántrepedések vannak, hogy milyen drága, közben azonnal megrendelik a többmilliós ablakcserét vagy tetőcserét.
2019. szept. 23. 13:05
 2/11 anonim ***** válasza:
13%
Mert a statikus vagy épületgépészeti szakember véleménye csak hosszú távon kifizetődő, rövid távon egyenesen káros. Manapság pedig az ingatlanpiacon lufi van, hosszú távra senki sem gondolkodik, a rövid távú célok értékelődtek fel.
2019. szept. 23. 13:07
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

"rövid távon egyenesen káros"

Hogy mi?

2019. szept. 23. 13:25
 4/11 anonim ***** válasza:
24%

Bizony ám, rövid távon káros a szakvélemény.

Ott van az eladó a 40 éve kalákába', isten tudja, honnan lopott és milyen minőségű anyagokból épített Kádár-kockájával (az alap 90%-a építési törmelék, a többi cementet épphogy látott beton, a falazóblokkok között egy ép sem volt, a falban ugyanazok az alu villanykábelek vannak, amiket annak idején Miska bácsi hozott a TSZ-ből, a tetőt meg már csak a Szentlélek tartja, mert tíz éve kirohadt alóla az összes léc), amit állítólag csúcsminőségben újított fel nemrég. A valóságban csak azt cserélte vagy pofozta ki, ami nagyon látszik, födémszigetelés is csak addig van, ameddig a padlásfeljárón vállig kibújva el lehet látni. Ha talál rá palimadarat, hipp-hopp el tudja adni. De jön a vevő és nem hogy nem számolja le azonnal a kezébe a húszmilliót, hanem még szakértőtől kér időpontot, az is jön vizsgálódni és megírja a véleményben, hogy a ház egy kalap lócitromot sem ér. Az eladónak káros a szakvélemény rövid távon, mert nem tudja most nagy pénzért eladni a házat.

A vevőnek is káros lehet a szakvélemény. Kinézi a házat, időpontegyeztetés, jönne a statikus: nem jó, már jött egy palimadár, aki kérdezés nélkül leszurkolta a foglalót, az ügyvéd már írja is a szerződést. Vagy ha nem, akkor apa és anya már el is képzelte, milyen jó lesz ez a kis házikó, közel van mindenhez, csak egy tisztasági festés kell, Karcsika és Timike majd játszhatnak a kertben és még viszonylag olcsó is ez a nagy ház a nagy telekkel, pont kijön a pénzükből - a statikus pedig felhívja rá a figyelmüket, hogy ha szeretnék benne megélni a nyugdíjkorhatárt, akkor egy éven belül rá kell költeni még egyszer az árát, mert minden támfal más irányba dől. Nekik is rossz rövid távon, ha szakvéleményt kérnek, mert tönkreteszi az álmaikat.

Tehát a jelenlegi hisztériában minden, ami a "már most azonnal megveszem készpézér', főnök" ügymenet ellen dolgozik, káros.

2019. szept. 23. 13:40
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Én ház nézegetésben vagyok most már 9 hónapja, csak a csokos túlárazott házakat nem vagyok hajlandó megvenni.

Ami komolyan érdekelt ahhoz hívok is statikust, nem sajnálom rá a pénzt. Tőlem 50000-et kértek utoljára, de megérte.

Viszont egy frissen kívül belül kifestett, látszatra tökéletes házon nem fog hibát találni szerkezetileg, esetleg a vízelvezetés hiányából tud következtetni, viszont a legolcsóbb 110 es lefolyócső kb 500 ft métere, és mondhatják hogy már 30 éve elvezetik a vizet....

Viszont később perelhető lehet a tulajdonos, ha pl 1 év múlva borul szét a ház, és akkori szakvélemény megerősíti a bírót az átverésről. A falunkban volt egy ilyen eset kb 1.5 évig tartott a per, és az eladónak végül javítani kellett a házat. Állítólag 8 milliójába fájt végül...

2019. szept. 23. 15:25
 6/11 mindentudó99 ***** válasza:
72%
Szerimtem nem próbálják. Inkább nincs az embereknek rá pénze. 10-20 millas házakat hitelből vesznek nincs kezükben pénz. 6-7 házat is megnézetni esetleg statikussal egy vagyon. De lehet egyre sincs pénzük.
2019. szept. 23. 16:12
 7/11 anonim ***** válasza:
6%
mindentudó99 hol veszel te házat 10 millióból?
2019. szept. 23. 16:21
 8/11 mindentudó99 ***** válasza:
85%
Sok helyen de most nem ez volt a kérdés. Egymillióert is van ház tízért húszért is.
2019. szept. 23. 18:04
 9/11 anonim ***** válasza:
59%

Köszönöm a válaszokat.

Amúgy le van pontozva az egyik felhasználó, de nem írt hülyeséget.

Ismerősöm is így volt.

Hiába mondtál nekik, hogy szar a ház, megvették, mert tetszik és majd megoldják.

2019. szept. 23. 19:24
 10/11 anonim ***** válasza:
91%

Statikust nem szabad vinni az első nézelődésnél, csak ha úgy gondolja a vevő hogy megfelel az igényeinek. Aztán megbeszélt időpontba ismét megnézni... Ha szerinte is ok, akkor jöhet az ügyvéd. Bár ez így kb 3 hét, de hát egy házat nem egyszerű megvenni még ha kpra fizetik is ki.

Tavaj decemberbe elinditottam a lakás hitel végtörlesztését, 2 hete kaptam levelet róla hogy engedélyezték. Ez kb 10 hónap volt.

2019. szept. 23. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!