Ti meg szoktátok mondani a barátaitoknak, haverjaitoknak, barátnőiteknek, ha valami nem áll jól neki? Szoktátok lebeszélni őket valamilyen fazon vagy szín viseléséről?
Én megmondanám
De csak a nagyon közel álló barátaimnak
Akik tudom hogy érteni fogják hogy csak a segítő széndék beszél belőlem
Olyanoknak biztos nem akik így megsértődnek
Majd rájön ha furcsán néznek rá hogy igazad volt
Mindig megmondom az öszinte véleményemet.
S ezt elvárom mástól is.
Ember véleményét kéri a másik, nem pedig egy bólogatós kutyáét...
+az nem igaz haverság/barátság ahol nem mondod meg igaz véleményedet.
Arról nem is beszélve, hogy nehogy megvegye már valaki az olyan cuccot, ami vacak vagy nem is áll jól neki s rajta röhögjenek, sugdolozzanak az emberek "atya ég, hogy néz ki. Hogy lehet ennyire igénytelen..."stb
Aki ismer az azért szeret, mert megfelelően véleményt fejtek ki s érvelni is tudok rendesen, határozottan, nyugodtan.
Nem parázok.
Ha netán valakinek "új vagyok" s besértődik azt is gyorsan érvekkel helyre hozom, majd megérti azt.
"igazad van"
Volt olyan aki megsértődött hosszabb ideig, de az az ember önmagával s mással se tiszta.
Vagy csak idő kell, hogy eljusson agyáig az érvek információja az agyig.
Duli-fuli kisgyerekeket pedig áthidalom. Számomra felesleges az olyan ember, akivel nem lehet megbeszélni dolgokat ember módjára.
Pl edzem. S ha valahol valamit hanyagolok párom megmondja (eleinte úgy kellett rávennem, mondja ki az igaz véleményét, nehogy már a párom ne legyen öszinte hozzám, nem fog megbántani, hanem oda edzek pl amit elhanyagolok - csípőm oldala pl)
Az is egy fajta tisztelet, hogy mersz öszinte lenni.
"az az igaz barát, aki a képedbe mondja az igazat röhögve."
Olyan emberekkel veszem magam körbe, akik merik elmondani saját véleményüket.
Voltam egy előadáson:
Hát végül "kötelező önkéntes" jelölt lettem.
Mondom az eloadó hölgynek:
"szerintem ezt senki se szeretné, hogy én érveljek csapatvezetőként a feladatban, kérem ne én legyek" 😂
Hát a végeredmény:
Másik csapat vezetője az összes papírt az öléből maga mögé dobta.
"ne vessz el a részletekben."
"érvelni kell s adottak a leírt tények a lapon"
Mindenki mosolygott, az előadonk meg kamillázott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!