Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért akarnak lebeszélni a...

Miért akarnak lebeszélni a távfűtéses lakásról?

Figyelt kérdés
Szeretnénk venni egy lakást, úgy érezzük ez az igazi, viszont távfűtéses egyedi mérővel. Tényleg ennyire rossz? A társasház egyébként jól szigetelt, a lakásban nagyon jó nyílászárók vannak. Ne hagyjuk magunkat emiatt lebeszélni a lakásról?
2017. nov. 29. 15:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
kérd el az előző pár év számláit, és nem ér meglepetés.
2017. nov. 29. 15:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Holnap megyünk úgy megnézni még egyszer a lakást. Mit érdemes kérdezni a lakóktól a fűtésről?
2017. nov. 29. 15:55
 3/9 anonim ***** válasza:

Mindenről a számlát, villany, távfűtés, közös költség, vizdij.

Ha lehet legalább két évre vissza menőleg.

2017. nov. 29. 16:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért akarnak lebeszélni?

Szerintem már annyira nincs nagy különbség árban a távfűtés és más fűtési módok között.

De ez tényleg hamar kiderül, ha kértek egy számlát, hogy mennyi a távfűtés egy hónapra. Azzal tudtok már számolni, hogy nektek az sok-e.

Én szeretem. Kényelmes, tiszta, nem kell vele semmit sem csinálni, meleg van mindig, nem koszol, nem veszélyes, nem robban fel, nem lehet tőle semmilyen mérgezést kapni.

2017. nov. 29. 16:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem biztonságos, nincs vele macera.

Hogy miért akar lebeszélni azt csak az tudja aki le akart beszélni. Nem indokolta?

Maximum azt tudom elképzelni hogy drágállotta. Az egyedi mérővel kapcsolatban nekem is vegyes érzéseim vannak. Nálunk nincs és sose fázunk, de azért nem is olcsó.

Mamámnál egyedi mérő lett beszerelve. De ha lejjebb tekeri fázik, szóval választhat hogy vagy fizet ugyanúgy vagy fázik. Nem nagyon van spórolási lehetősége igazából.

2017. nov. 29. 16:35
 6/9 anonim ***** válasza:

A lakót/tulajt hiába kérdezed, érdekellentét van..

Ha lehetne csakis távfűtésesben laknék. Nincs macere, és ha odafigyelsz az egyedi mérőre, a szabályzóra, akkor olyan mint az automata váltós autó...a kényelem messze megéri a plusz költséget.

Előtte nem árt beballagni a fűtést számlázó céghez, mi az ábra a lakás számláival? Pres eljárás, vagy számlanemfizetés előfordult-e, és arányos-e a légköbméter/kcal érték a hasonlókhoz..

Ha minden rendben, én azonnal megvenném.

Csak az irigyek a lebeszélők...lásd kéményseprés anomáliák, gázkonvektor macerák, gázkazánrobbanások, szén/fa tüzelés, füst, CO mérgezések,stb..

a jobb városokban csakis távfűtés a menő.

2017. nov. 29. 17:10
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
Én soha nem költöznék távfűtéses lakásba, ha van lehetőség egyedi fűtésűt is venni. Nálunk kondenzációs kazán van egyedi kéménnyel és nem is a spórolás áll az első helyen nálunk, bár az sem elhanyagolható, hanem az, hogy akkor kapcsolom be, amikor akarom. Nem kell a többi lakóhoz igazodni, mikor kezdek el fűteni, mikor hagyom abba, teljesen szabadon és függetlenül dönthetek mindenről, beleértve a hőfokot is.
2017. nov. 29. 20:07
 8/9 anonim ***** válasza:
65%

7: Távfűtés esetén sem kell a többi lakóhoz igazodni.

A távfűtő cég automatikusan elindítja mindenhol a fűtést x napi átlaghőmérséklet alatt. És a felett meg tényleg nincs olyan idő, hogy fűteni kéne.

2017. nov. 30. 09:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Jelenleg a távfűtés a legjobb. Na persze a technikai színvonal sokat számít.

Itt a bakánon alatta vagyunk. A skandináv országok meg jóval a világszínvonal felett.

2017. nov. 30. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!