Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyire normális távfűtéses...

Mennyire normális távfűtéses lakásban MOST -5 fokban, hogy tök hidegek a csövek?

Figyelt kérdés

Oké, hogy sütött ma a nap, de -5 fok van egész nap. A csövek olyan hidegek, mintha sose lett volna fűtés. Mégcsak nem is langyosak. Reggel hétkor még meg sem lehetett fogni őket olyan forróak voltak.

Novemberben szoktak ilyet, hogy ha napos napok vannak meg 10-15 fok, akkor nem megy a fűtés csak max. langyosak a csövek, na de -5 fokban HIDEGEK? Ez normális és csak nekem nem tűnt fel eddig vagy valami lehet a távhővel?

Azért tűnt fel, mert kezdtem fázni azt hittem nicsenek kinyitva a radiátorok és ledöbbentem, hogy tök hidegek a csövek, ez már dél óta így van.

2014. dec. 30. 15:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
-ilyen volt nálunk is néhány hete,aztán beszóltunk a szolgihoz,azt ő meg közölte,nagy a baj ,eldurrant a földben futó gerincvezeték,készüljünk fel rá,hogy akár 24 órába is beletelik,mire újra lesz fűtés,
2014. dec. 30. 15:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális, nálunk tűzforró minden cső, valami gubanc van ott, szólj a gondnoknak, vagy közös képviselőnek.
2014. dec. 30. 16:18
 3/5 anonim ***** válasza:
25%

Normális, :

Ha a 2 cső nincs máshol összekötve feletted,(csak a radiátorokon át),akkor amíg nem fűt valaki feletted addig a felszálló csövekben pang a fűtő víz,azaz ha nincs keringés,hideg marad a cső is.

Én most egy 2 csöves rendszerű,távfűtéses fűtés-korszerűsített panelról beszélek.

Ha te kinyitod maxira(5-re),nálad fűtenie kell a radiátornak,15 percen belül.

Ha te sem fűtesz..mert spórolsz..,ne várd el másoktól ugyanezt hogy ő meg fűtsön feletted,és ne a csőtől "reméld" a lakásod 24C fokos melegét.

2014. dec. 30. 16:57
 4/5 A kérdező kommentje:

3-as valószínűleg nem láttál még távfűtéses panelházakat, mert ez nem így működik, ahogy leírtad!

Köszönöm a válaszokat itt is eldurrant a földben valami és egész nap azon dolgoztak két helyen is, állt a víz az utcán meg minden.

2014. dec. 30. 23:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Nekem meg ez azért nem tűnt fel, mert a ház másik oldalán közelekedek csak, nem mögötte..
2014. dec. 30. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!