Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha a 7 okozatból 3-ason megy...

Ha a 7 okozatból 3-ason megy a parapet (lent kép) normális, hogy 20 perc alatt még a burkolata sem meleg?

Figyelt kérdés

5-,6, 7-es fokozatokon kegyetlen a fűtésszámla

[link]

[link]

2014. szept. 23. 00:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Normális, igen. A 3-as fokozat 20 fok alatt kapcsol be. Tehát ha a lakásban amúgy is 20 fok van, akkor nem kapcsol be. Nyilván csalóka a dolog, mert lehet hogy a konvektortól távolabbi részen a lakásban csak 17 fok van, de közelebb meg 20 és így nem kapcsol be magától.

Én 38 nm-es lakásban élek, csak a szobában van konvektor, parapetes az is, átlagosan 6500 Ft volt tavaly a havi fűtésem. Ez minden hónapra levetítve.

2014. szept. 23. 07:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Van benne egy hőérzékelő, ha ez nem talál olyan hideget, ami indokolná a fűtést, nem fog felfűteni a konvektor, hiába tekered fel hármasra. Igaza is van.
2014. szept. 23. 09:00
 3/11 anonim ***** válasza:
Talán be kellene kapcsolni az őrlángot! Nálam a konvektor kellemesen langyos akkor is, ha teljesen le van tekerve nullára, de megy az őrláng. Ha odakint mínuszok vannak akkor feljebb tekerem, de nulla fokig csak az őrlánggal fűtök, az is elég...
2014. szept. 23. 10:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha hármason megy a konvektor, akkor hogyan kapcsolja be az őrlángot nagyon okos utolsó?
2014. szept. 23. 10:42
 5/11 A kérdező kommentje:

nálam az őrláng amúgy is annyit ér, mintha meggyújtanék egy gyertyát.

és hogy lehetne megcsinálni, hogy a hőérzékelője hideget érezzen és fűtsön?esetleg a hőérzékelőt részét leszigetelni, vagy egy fazék hideg víz a tetejére?vagy?

és ha 3-ason fűtene így lehet több lenne a számla?

és amúgy a szőnyegnek van hőtartó funkciója, tegyek le?

2014. szept. 23. 11:21
 6/11 anonim ***** válasza:

Vizet semmiképpen ne tegyél rá, mert ahogy melegíti, az párolog, a pára pedig penészesedést okoz máshol. Kisgyerek miatt szeretnél fűteni?

A szőnyeg mindenképpen jó megoldás, hiszen az emberek zöme lábról fázik, meg valóban, szigetel is valamennyit.

2014. szept. 23. 15:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyébként ha folyamatosan fűtene hármason, az is pörgeti az órát. Ez mindig attól függ, mit érzékel.
2014. szept. 23. 15:11
 8/11 A kérdező kommentje:

igen, kisbaba van

a szőnyeget utálom már porszavózni ezért szedtem fel, de ha szigetel akkor a kiságya alá tennék egy kisebbet, legalább a port is fogná, hogy ne repüljön, de takarítok, de itt megterem napról napra :(

vagy milyen fűtőtestet vegyek, aminek értelme is van??

2014. szept. 23. 15:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem tudok ebben sajnos tanácsot adni. :(

Nekem elég a konvektor, de én felnőtt vagyok. De nyugodtan tedd fel akár 4-esre is a konvektort, mert ahogy felmelegíti a szobát, vissza is kapcsol őrlángra.

2014. szept. 23. 15:57
 10/11 anonim ***** válasza:
A konvektor ilyen, a fokozatok nem azt változtatják, hogy mekkora lánggal égjen.
2014. szept. 26. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!