Szerintetek normális az hogy évi szinten 240ezer ft-ot fizetünk fűtésre és megfagyunk!?
22 fok van a lakásban,egész évben fizetünk havi 20ezer ft-ot a fűtésre,tehát nem csak télen fizetünk.
Nem tudom mennyi lenne a normális de nagyon fázunk.Van egy 3 éves kicsi is.
Már nem is merek szellőztetni mert kihül a lakás:(
Nálatok hány fok van télen?
A pára növeli a hőérzetet...
Nálunk 18-18.5 fok van, számunkra ideális. Hangulatfüggő, hogy rövidujjúban vagy pulóverben vagyok, de meleg pulóver kizárt és 19 fok fölött már zavarna a meleg.
Mi havi 20 ezret a téli hónapokban fizetünk fűtésre, most novemberben valamivel 6 ezer fölött volt. Villannyal fűtünk.
Természetesen szellőztetek, napi többször is :) Fontos a friss levegő. Gyorsan és kereszthuzattal, az csak a levegőt tudja kihűteni, de a ház hőtároló tömege nagyon sokszorosa annak, úgyhogy a ház által tárolt meleg picike darabkája távozhat csak, feltéve, hogy nem könnyűszerkezetes házról van szó... Azért ez sem elhanyagolható, de szellőztetés nyilván kell. Anélkül rossz és egyre párásabb levegő lenne a házban, ami egy idő után élhetetlen, de minimum egészségtelen és pihenni sem lehet benne. Szellőzetlenséget nem próbáltam, magas páratartalmat igen. Nem poénos.
A cserépkályha érdekes dolog, ez a ház volt vagy 60nm-es, a nyílászárók se voltak rosszak (kivéve a tetőtérben, ahol ráadásul kutyaházak voltak...), de az alulméretezett cserépkályhát napi 3-szor megrakva (nonstop fűtés) sem tudtam elérni, hogy 15 fok fölött legyen mindenütt a házban. Azért elég sok fa fogyott, jóval többe került a fűtés, mint most villannyal s egész jól szigetelve, hja, a B30-as fal túl sok vasbetonnal kegyetlenül rossz a hőszigetelés szempontjából. Bár laktam rosszabb helyen is.
Ha rossz a szigetelés, nyilván nagy fűtőérték kell a ház fűtéséhez, csodák nincsenek, a fizika tényei makacs dolgok.
pedig tényleg fázunk,inkább 21-22 fok van.a nyílászárok fából vannak,nyáron lelettek szigetelve de még mindig fúj a szél a lakásba.lehet h ez a gond.A ruhákat is bent teregetem mert kint megfagyna.
Ugyanebben a háztömbben,ugyanennyi költségért más lakásokban majdnem 30 ok is van.A kazán teljesítményével lehet gond talán mire ideérne a meleg víz a végére kihül vagy nem tudom mi lehet még az ok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!