Csak szerintem vicces?
Komolyan, már nem mérgelődni, csak nevetni tudok azokon az eladókon, illetve (főleg) ingatlanosokon, akik azt hiszik az általuk kitalált áron ripsz-ropsz elkel egy ház, aztán szó szerint évekre beragad az ingatlanuk, egytől-egyig egy-egy településen, és váltig állítják hogy az övék a legjobb ház a környéken, és ezért megéri, meg hát ugye csak három gyerekes családokból áll Magyarország :)
Már csak fogtam a fejem (facepalm) mikor megláttam, hogy a három éve hirdetett ingatlant 14 millióról a tulaj fogta és felvitte 19 millióra...
Mi ez ha nem nevetséges már? Tudom, nem igazán konkrét kérdés a fenti, de azért érdekelnének vélemények. Csak én vagyok ilyen látásmóddal?
Ez egy kereskedői fogás.
Van az a vásárló, aki azt vesz meg, ami elég drága.
Kísérletezik a tulaj.
"Te fizetnél egy szakadt Trabantért 500 ezret??"
Kérdező!
Nagyon úgy tűnik, hogy ez nem a te napod!
Nevetséges. De ez majd jót tesz neki. :
"A szlovák kormányfő gazdasági válságra készül, összehívta a vállalatok vezetőit"
Persze. Ez majd jót tesz neki. :
"A szlovák kormányfő gazdasági válságra készül, összehívta a vállalatok vezetőit"
Kíváncsi leszek,hogy kicsit is értékállóbbak lesznek-e mint 10 éve 2008-2012 között. A bombabiztos 40 milliós panelok, amik 5 éve még 15-ért ha elmentek :DDD
"Lenne rávaló, csak épp nem éri meg azt a pénzt"
NEKED nem éri meg.Míg van akár egyetlen ember is akinek megéri,addig ez nem is fog változni.
Egyébként kp-vel pedig nyugodtan be lehet próbálkozni. A jelenlegi,tavaly vásárolt ingatlanból 20%(!)-ot alkudtam...
Két éve lakunk a lakásunkban. Van egy szomszédunk, aki már akkor is árulta a lakását, amikor mi beköltöztünk a miénkbe. Akkor is túlárazva és azóta is mindig minimum 3-4 millióval a piaci ár fölé lőve. Az övé 10 nm-rel kisebb, mint a miénk. Amikor mi 17-ért vettük a miénket hasonló állapotban az övéhez, akkor ő 20-ért árulta az övét. Ő nem is titkolja a körünkben, hogy neki nem sürgős az eladás, kivárja azt a palimadarat, aki ennyiért megveszi. Ha jön-jön, ha nem-nem. A szerencséjét keresi, nem mindenáron költözni akar.
Na most vidéken, ahol Mari árulja szegény elhunyt anyukája házát, de Marinak értelemszerűen van hol laknia, az anyukája házába meg néha átjár a férje lenyírni a füvet, akkor neki nem lesz érdeke SZERINTE áron alul eladni a házat és inkább kivár. Sokszor addig, amíg már annyira károsodik az ingatlan a fűtés hiánya miatt, hogy tényleg palimadár lesz, aki megveszi.
#16 Na igen, én is így látom... De akkor ezzel sokan miért nem értenek egyet, és kézzel-lábbal ágálnak ellene, amit leírok?
Mint Te is leírtad, egy idő után olyan állagromlás következik be, hogy még annyiért se fogja tudni eladni, mint amennyit évekkel azelőtt kínáltak érte. Ezt egyszerűen nem akarják meglátni, mintha a falnak beszélnél, olyanok az eladók.
Nemrégiben volt egy egyedi, szintes ingatlan tőlünk 30km-re eladó. Nézegettem is, jó áron volt a többihez képest, még felújítandó állagában is (képek alapján). Nemsokára el is kelt, gondolom volt benne kicsi alku is. Mindenki alkuszik, még a gazdag is...
Tehát nem én akarok minden házat a feléért megvenni, csak látom melyik reális melyik nem a környékéhez képest. Ezt az általam említett ingatlant el akarták adni, és nem csak hirdetni. El is adta rövid időn belül.
De mikor a #16 által említett idegölő típusú eladó megjelenik a piacon, és az árakat feleslegesen felverve, húzza a többit is, na az kibas*o*** bosszantó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!