Eltartási szerződés esetében ha a ház tulajdonjoga átkerült a nevemre akkor nekem ezután milyen kötelezettségeim vannak?
Ha csak privát írjátok meg, akkor lehet olyan alaki hiba, ami miatt megtámadható.
A közjegyzö nem kerül annyira sokba, és szerintem megéri, hoyg teljesen szabályos legyen a szerzödés, emellett ilyen esetben még azt sem tudja senki mondani késöbb, hogy az eltartottak kényszerítettétek az aláírásra vagy hoyg negm volt beszámítható állapotban.
Látom, senki sem válaszol egy sokszor ismételt kérdésedre, akkor megteszem én: jól teszed, ha a szolgáltatóknál is (tulajdoni lap felmutatásával, amit a Földhivatalban kapsz vagy kaptál), elmész a szolgáltatókhoz és a nevedre kéred a számláikat (villany, FŐTÁV, gáz, DIGI, UPC, vízművek stb. Máshol aligha kell jelentened.
Feltételezem, hogy az eltartási szerződést, aminek értelmében az ingatlan a nevedre szállt, bemutattátok a Földhivatalban is... Különben nem kerülhetett a nevedre, tehát nem kaphatsz (nem kaphattál) rá tulajdoni lapot.
Látom, senki sem válaszol egy sokszor ismételt kérdésedre, akkor megteszem én: jól teszed, ha a szolgáltatóknál is (tulajdoni lap felmutatásával, amit a Földhivatalban kapsz vagy kaptál), elmész a szolgáltatókhoz és a nevedre kéred a számláikat (villany, FŐTÁV, gáz, DIGI, UPC, vízművek stb. Máshol aligha kell jelentened.
Feltételezem, hogy az eltartási szerződést, aminek értelmében az ingatlan a nevedre szállt, bemutattátok a Földhivatalban is... Különben nem kerülhetett a nevedre, tehát nem kaphatsz (nem kaphattál) rá tulajdoni lapot.
Értem. S ha ez eddig elmulasztásra került? Mármint van olyan csekk, ami az én nevemre jön, de van olyan is ami az anyuéra. Mennyire fontos ezt bejelenteni? Tulajdonképpen a szolgáltatóknak az a fontos, hogy a csekk időben be legyen fizetve, nem? A földhivatal értesítve lett erről, hogy az én nevemre került a lakás, legalábbis az ügyvéd intézte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!