A ruháim száradás közben mindig bebüdösödnek, savanyú szaguk lesz. Mit tehetnék ellene?
Sajnos régebben nálunk is ez volt a probléma, a megoldás a régi Hajdú mosógép cseréje volt egy Whirlpoolra! Ebből gyakorlatilag szárazon jön ki a ruha, olyan szuperül centrifugál, még esős időben is megszárad max fél nap alatt minden, télen + jó időben nem kell neki 2-3 óra sem.
Szerintem ezen múlik, a mosóporon és öblítőn legkevésbé....
Kedves kérdező!
4 nap alatt szárad meg a ruhád, sztem is ez az oka a büdinek. Érzésre is maga a páratartalom a lakásban?
Ha magas, akkor új építésű lakásban laksz? (Nem OFFtopic amit írok, mindjárt meglátod! :)
Ha új (1-3 éves) a lakás, vagy most voltnagyobb felújítás, festés, akkor a fal / beton még nyomja ki magából az építési nedvességet, és így magas a páratartalmad. Ezt mindenképp kezelni kell mert nem csak a ruhák büdösödnak, hanem a fal is penészes lesz előbb utóbb. Ez esetben páramentesíteni lehet a hiperekben kapható picike páramentesítővel (ami ahhoz képest elég drága, hogy csak napi fél liter vizet von ki és lehet bele tablettát venni mindig) vagy elektromos páramentesítővel (ami napi 5-15-20 liter vizet szed ki).
Ha mint írtam az építési nedvesség van még bent, akkor az elektromos páramentesítőre csak kb 2-3 hétre van szükség, így érdemes bérelni (www.paramentesito.fw.hu) , ha régebbi lakásban laksz, és a szellőztetés nem elég, akkor ilen gépet érdemes venni, mert ekkor egész télen át működnie kell.
üdv, Julia
Ez az egyszobás lakások átka. Nálunk is ugyanez van, hiába a jó minőségű mosószer, öblítő, egész napos szellőztetés, a vasalás is csak részben segít.
Ami még a legjobb az az, ha kiteszel egy tál sót, elszívja a nedvességet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!