Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A ruháim száradás közben...

A ruháim száradás közben mindig bebüdösödnek, savanyú szaguk lesz. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
Minden ruhát külön, minél jobban kiterítve, kisimítva teregetek, sokat van nyitva az ablak, 25 fok van a szobában, Tomi mosóport, Silan öblítőt használok, mégse száradnak jól a ruhák, van hogy 4 nap kell egy-egy vastagabb darabnak, és mikor végre száraz, akkor meg büdös...nagyon ciki, és bosszantó, hogy lehetne ezt elkerülni?
2008. nov. 8. 09:01
1 2
 1/17 anonim válasza:
61%
Nem lehet, hogy az a baj, hogy nagyon vizes a ruha, amikor kiveszed a gépből? Mert akkor előfordulhat, hogy savanyú szaga van a ruháknak, mivel nehezen szárad. Ha tudod, pakold ki a levegőre és a szél egy kicsit kifújja, könnyebben fog száradni és nem lesz büdös.
2008. nov. 8. 09:06
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

A dràgàbbik megoldàs a szàritogép.

Egyszer kell megvenned,de a ruhàk egy oràn belül szàrazak,télen -nyàron.

Az olcsobbik megoldàs....???????

Lehet hogy a mosopor se passzol az öblitövel?

Nàlam pl ez volt a gond.

Probàld meg màs öblitövel,vagy màs mosoporral.

Esetleg vegyél egy ^flegorit,(szàrnyas ruhaszàrito)

És mosàs utàn arra helyezd a ruhàkat,kinnt a szabad levegön néhàny oràra.

Vagy a mosogépen ha van olyan programod,akkor külön mosàs utàn belehet àllitani még egy centrifugàzàsra,akkor nem lesz olyan nagyon nedves.

Vagy még van a vasaloba kaphato illatositott viz,azzal vasalj àt mindent,akkor nem lesz büdös.

2008. nov. 8. 09:16
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszi!

csak az a gond, hogy nem tudom kipakolni sehova...:( csak bent lehet teregetni. Második válaszoló, Te milyen mosóport használsz milyen öblítővel?

2008. nov. 8. 09:29
 4/17 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is a mosóporral és az öblítővel van a gond! Én Ariel-t és Lenor-t használok, azóta nincs problémám ilyennel. Próbáld meg, hogy centrizd ki mégegyszer és radiátor elé teregess! Nekem most télen 1 nap alatt megszáradnak.
2008. nov. 8. 09:57
 5/17 anonim válasza:
72%

Szia!

Próbáld ki Kataboltja termékeit! www.kataboltja.shp.hu

nekem bevált! környezet-pénztárca- és ruhakímélő...

persze ha nincs hova terigetni, akkor a szárítógép tényleg jó. nekem is jól jöne a téli időszakra, nem párásítanám túl a szobát...

radiátor van?

lehet, hogy műszálas a ruha, rossz minőség - már jártam így... ki kellett dobnom...

2008. nov. 8. 10:03
 6/17 anonim ***** válasza:
82%

Màsodik vagyok.

Én Arielt hasznàlok,lenorral,a lenor bàrmelyik illata bevält:)

De a coccolino is nagyon jo.

Amugy miért lettem lepontozva,hisz utànam mindenki azt irta,amit én,csak àtfogalmazva.....

2008. nov. 8. 11:57
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

Gyanítom, hogy nem a mosóporral, vagy az öblítővel van a gond. Vagy sokáig áll összegyűjtve a ruha és még mosás előtt összebüdösödik, vagy nem mos jól a mosógéped. Ha mosás után közvetlen a ruhák tiszta illatúak, de nem elég szárazak esetleg, ahogy előttem írták centrifugázd ki őket mégegyszer!

De ami a legvalószínűbb szerintem, hogy olyan magas a páratartalom, hogy a ruha nem tud száradni. Ahogy Te is írtad, van,hogy 4 nap, mire megszárad, az normális, hogy ennyi idő alatt befülled. A magas páratartalomnak legfőbb okai a szellőzetlenség, a kis légtér, a túl sok nedvesség forrás, pl, főzés, száradó ruha, stb.

Próbáld meg radiátor közelébe, ablaknál, ahol a nap besüt, a lakás több pontjában, jóidőben nyitott ablaknál, a konyhától és fürdőtől lehetőleg távol szárítani. Esetleg szerezz be páramentesítő készüléket, nem horror az ára, multikban kapható!

2008. nov. 8. 12:00
 8/17 anonim ***** válasza:
92%
Nem a mosóporral van gond, ne aggódj. Én ezerfélét kipróbáltam, mégis így voltam, ahogy te. Túl magas a páratartalom, ráadásul nincs elég meleg, így lassan szárad, szó szerint bebüdösödik a víz. Állítsd a szárogatót a radiátor vagy kályha mellé (nem tudom, mivel fűtetek), tegyél ki egy tál sót vagy használj párátlanítót, és mindig vasalj, az is jó illatot ad. Vagy akár fújasd a kiteregetett ruhákat ventillátorral. :)
2008. nov. 8. 12:35
 9/17 A kérdező kommentje:
köszi, szerintem is a kis légtér és a pára az oka...akkor ebből vasalás lesz, mást nem tudok csinálni, mert a nyitott ablak csak kis ideig megy (1 szoba van és 1 ablak) a konvektor elé meg nem tudom tenni, nincs hely. Köszönöm a válaszokat!
2008. nov. 8. 17:04
 10/17 bendzso válasza:
72%
szia! ahogy olvasom, a kis légtér és ezek a probléma valószínű okai. mi lenne, ha megpróbálnád, h féladagot mosol ki (már, ha van ilyen lehetőség a mosógépeden). akkor eleve ritkásabban tergetsz és "nagyobb" hely jut a ruháknak. nekem hála a jó égnek hely problémém és büdösödési problémám soha nem volt, de azt megfigyeltem, h ha sűrűn (tehát a szárító összes lehetséges rúdjára) teregetek, akkor nekem is lassabban szárad a ruha. ha kihagyok egy egy sort, vagy úgy teszem fel a ruhákat, h jól váltják egymást a pólók és a kisebb ruhadarabok, szellősebb és gyorsabban szárad... szóval lehet, h érdemes ezzel is eljátszani :)
2008. nov. 10. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!