Mosogatógépben csúnya matt lett az eddig fényes kotyogós kávéfőzőm, és fehér bevonat maradt a teflonserpenyőn, mitől van ez?
Közben rákerestem, és azt írják, a teflont sem szabad beletenni, mert károsítja a bevonatot.
Nem értem, kézi mosogatásnál melegebb vízzel mosogatok és erősebben dörzsölöm, mint a gépi langyos víz és ott dörzsölés sincs.
Megérte megvenni... a kávéfőzőt ne, a teflont ne, a rengeteg műanyagomat ne...
Köszi a válaszokat!
Nem a víz höfoka az, ami számít az alumíniumnál (mellesleg a gép erösebben "súrol", mint amit te kézzel meg tudsz tenni), hanem az, hogy a gépi mosószer erösebb vegyhatású, és ez kezdi ki.
Mellesleg vásárlás elött kellett volna elolvasni, mi az, amit nem célszerü beletenni.
De ha az alumímiumot, teflont kihagyod, még mindig a legtöbb konyhai eszközhöz használható, és az a pár dolog, amire nem optimális, az meg gyorsan megvan kézzel is.
A müanyagot lehet benne mosogatni, csak nem szárad szépen, ezért azt célszerü áttörölni utána, ha zavar, hoyg a cseppes marad.
Nagyon alaposan tájékozódtam vásárlás előtt, hónapokon át figyeltem a gépek árait, akciókat, több száz véleményt elolvastam.
De amiről nem tudom, hogy gondot okozhat, arra nyilván nem tudok rákeresni sem.
Lehet, hogy nálad a mosogatnivaló nagy része belemehet.
Nálam az a kisebb rész, ami másnál sok, pl. tányérok.
Én kávét főzök, a pörköltöt az említett teflonban főztem, és jóformán minden egyebünk műanyag, mert idős beteg embernek ezt könnyebb megfogni, és akkor sincs baj, ha leejti, + állatok vannak, ők is mindent műanyagból kapnak. Beleteszem a gépbe, de már látom, hogy eldeformálódott, pedig nem az egyszer használatos papírvékony műanyagokról beszélünk. De amikor 60 percen át éri a meleg víz, az ezek szerint nem tesz jót neki.
Súrolóereje pedig kétlem, hogy erősebb a kezemnél, mert semmi sem ér hozzá, ami dörzsölné, csak a vízsugár. Max a vízsugár hosszú ideig, erre gondolhattál. De a beleszáradt maradék néha így is benne marad, kézi mosogatűásnál meg addig súrolom, míg le nem jön, szóval mindenképpen én vagyok az erősebb.
Viszont a lustább és kényelmesebb is én vagyok, szóval marad a gép, bár csalódtam kissé benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!