A gránit illetve márvány bevonatú edény is egyfajta kerámiabevonat?
Már mindenről bebizonyosodott, hogy rákkeltő.
Mindig van valami újdonság amit megveszel és használhatatlan. Az általad említettek is vagy használhatatlanok, vagy dög nehezek.
A vastagfalú teflonosat használom, mert az a valóságban sem tapad. Viszont kb évente lecserélem, ha már kicsit megkopik.
Ugyanis nem a használata rákkeltő, hanem ha megeszed.
(Belekaparod az ételbe.)
Olvass utána a gránit ill. márvány mibenlétének.
Aztán, ha megoldod a két különböző közet bármelyikével a fém edény bevonását, nagyot kaszálsz találmányoddal.
Nem kell kaszálnia, gránit és egyéb ásvány őrleményeket már régebb óta raknak a bevonatokba.
ne izgulj, az ásványvizes palackokban pedig műanyag részecskék vannak, illetve a szénsavasak oldják. Sztem a természetes ásvány kevesebb probléma. A több inkább a feldolgozás során adalékolt egyéb anyagok.
vegyél vagy szerezz az öregektől öntöttvas edényt. Igaz nehéz, de nagyon jó. és a hagyományos zománcos is.
Namost vegyük már külön ezeket a dolgokat. A gránit és a márvány egyfajta kőzet, anyag. A kerámia meg egy másik fajta anyag, ugyanakkor egy gyűjtőnév is. Hogyan lehetne a gránit kerámia? Csak mint fogalom.
A kerámiaedények belseje meg valami kevert cucc lehet, mint kerámia, és valószínűleg gyártótól, származási országtól függ az összetétele és főleg a minősége.
A nagyon divatos kerámia edényekről: ha megnézed a címkéjüket, hogy hol gyártották, a 90%-a kínai. Na engem ez tart vissza tőle.
Valaki írta, hogy a teflon káros, ha felmorzsolódik, bele az ételbe, ez teljesen igaz.
Valaha olyan teflon edényeket vettünk, hogy ihaj, normális, minőségi cucc kinézete volt. Ma minden kínai, csak a macskám meg én nem. LOL Szoktam venni teflon serpenyőt a spar-ban, mert annak az olcsó (annyira már nem is olcsó) serpenyőnek úgy tapasztaltam, hogy jó a minősége, ezt aztán időnként, kb. kétévente kidobom. Teflon tepsim is van, újkori, négy éven belül vettem mindet. Nagyon nehezen tudtam olyat vásárolni, aminek tepsi kinézete volt, de ezek is nagyon hamar felkarcolódtak.
Kerámia bevonatú edényt a fentiek miatt én nem nagyon szeretnék venni. A származása, a többnyire kínai gyártása miatt. Manapság tömegcikk lett, régebben iszonyú drága volt. Leviszi az árát az, hogy tömegcikk, de attól még nekem gyanús.
Amit én tervezek, hogy zománcos tepsiket veszek.
Edényt eddig is zománcost használtam. Ezekből ami magyar gyártmány, az az EMA-LION. (a Bonyhádi utóda) és az a mai napig egy kitűnő minőség. Valamint Sparban, tescóban is kapható egy piros színű zománcos edény garnitúra, (teljesen régies kinézete van) mindig benne van az újságban, az is jó, olyanom van. Azokból az a jó, aminek azért van valami anyagvastagsága. A kínai zománcosak tök vékonyfalúak, hamar leég benne minden (de óccsók).
A másik, amivel pedig kacérkodom, az az öntöttvas. Mondjuk nagyon ki kell izmosodnom, ha ilyet akarok, de azért nekem tetszik.
Egyszer pedig volt Pataki-tálam is, ami nagyon macerás, de nagyon finom kajákat csináltam benne, úgyhogy ezek után én mázas cserép edény(eke)t szeretnék, vásárokon lehet kapni, kézművesek csinálják, (pl. káposztafőző, stb.) (a linken is van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!