Márvány vagy gránit munkalap/asztal?
Felújitjuk a konyhát és a párommal halálosan szerelmesek lettünk egy fehér gyönyörü olasz márvány munkalap kőbe.
Egyesek figyelmeztettek hogy a márvány nem praktikus mivel ha rácsöppen valami és nem töröljük le akkor az foltot hagy a kőben. Gránit munkalappal gondoltuk ez esetben helyettesiteni de sajnos abból nem találtunk olyat szépet és elragadót.
Igaz hogy annyira érzékeny a márvány ? Rendszeretők vagyunk de az évek alatt simán előfordulhat hogy valami edény szélén lefolyik a piszok, nem vesszük észre, ugymarad és akkor annyi?
Az ebédlő asztalt is ugyan abból a kőből gondoltuk készittetni.
A márvány borzasztóan érzékeny, nagyon könnyen megkarcolódik, kopik, ha savas valami (ecet, citromlé, gyümölcs, stb( kerül rá, az oldja a felületet, ha forró edéyn kerül rá, ott elmattul és nagyon csúnya, nem javítható foltot hagy. Ez csak olyan konyhába való, ami dísznek van, ha rendszeresen fözni akarsz, akkor vagy mást keresel, vagy elfogadod, hogy két év múlva úgy néz ki, mintha az ócskapiacról hozattad volna.
A gránit ellenben gyakorlatilag tönkretehetetlen (kivéve, ha nagykalapácccsal szétveri valaki, nekiesik flexszel vagy hasonló), savakra, melegre, karcolásokra abszulút nem érzékeny, nekem 15 éve van, és még mindig tükörfényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!