Kinek a "dolga" a gyerek ruháit leszedni a szárítóról és összehajtogatni?
Az anyjáé, vagy a szülőké? A háztartási alkalmazotté? A gyereké?
Mi van, ha inkább a szárítón hagyjuk, és onnan veszi le, hogy fölvegye? És akkor nem kell hajtogatni sem.
Helyettem a férjem annyi mindent megcsinál, hogy nincs szükségem rá, hogy vasaljon, mosson, teregessen:) Bevásárol minden nap és sorolhatnám. Tökéletesen működik 21 éve.
Egy korábbi.
Köszönöm. Szerintem is jó, ha mindenki megcsinálja.
Szerintem, polókat, harisnyákat, bugyikat nem kell vasalni. Vagy igen? Volt hogy vasaltam, először, de nincs különbség, abbahagytam. Sőt, már a pólókat is akasztóval szárítom, csak a szekrénybe kell tenni. Bár vannak férfiingek, amiket kell.
Vasalni csak az ágyneműt konyharuhát meg a gyerek textilpelenkait csak.(ezeket amúgy is 60fokon mosom min.)
Nálunk nem kell a pólókat nadrágokat mert nem olyan munkahelyünk van ahova kellene.válfán száradnak a pólók felsok aztán hajtogatás.amúgy sem szeretek vasalni...
Hát mi vagyunk az igénytelenék, akik néha a szárítóról öltöznek... Van külön mosókonyhánk, így nincs szem előtt a szárító, szóval nem kapunk szívrohamot, ha onnan kell felvenni valami cuccot. Vasalni csak ritkán szoktam, amikor valami alkalom van és ki kell öltözni, és olyasmit veszünk fel, ami csúnya vasalatlanul. A hétköznapi ruháink olyanok, amiket nem kell vasalni, ha normálisan voltak kiteregetve.
A ruhákat általában én vagy a férjem szedi le, nincsenek konkrétan leosztva a feladatok, az csinálja, aki éppen ráér, arra jár, kedve van hozzá stb. 5 éves a gyerek, mostanában egyre több mindenben besegít ráadásul szívesen teszi, szóval néha ő csinálja, de akkor általában úgyis van eltéve, szóval időnként azért ránézek, hogy mit ügyködött és újrahajtogatom a cuccokat :)
"a kisfiam nem, nem az ő dolguk"
Remélem csak trollkodik. Egyik legjobb barátnőméknél is ez a rendszer volt, kb. a cselédje volt a fiútestvérének...mehetett át munka után almozni a "kisfiú" lakását, mert ő lány. Aztán a drága szülők csodálkoztak, hogy a kisfiúk 30 évesen is egy életképtelen szaralak volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!