Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hozzátok bármikor mehet...

Hozzátok bármikor mehet vendég anélkül, hogy bármennyit is takarítanátok előtte?

Figyelt kérdés

rendszeresen takarítok, van, amit naponta többször, mást minden nap egyszer, megint mást hetente többször vagy hetente legalább egyszer, ablakmosás, stb. havonta-kéthavonta. Amit használunk, igyekszünk eltenni magunk után. És még így is azon veszem észre magam, hogy ha vendég jön, van mit porszívózni, helyére tenni, áttörölni.

Nem is az lenne a kérdésem lényege, hogy túlságosan maximalista vagyok-e, mert sejtem, hogy igen:) De nálatok hogy van, rendszeres takarítás mellett még szoktatok takarítani vendégfogadás előtt, vagy pár szem morzsa a padlón belefér:)?

2017. nov. 9. 13:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ki az a csillagkeresztes hölgy és párja a főherceg, aki beugrik váratlanul hozzátok?

Hozzánk a senki nem jön váratlanul, legkevesebb, hogy ideszól, mert lehetünk bárhol.

Akik jönnek, kedves(!) rokonok és barátok.

Ők nem vonnak le rólam semmilyen konzekvenciát, ha éppen van mosatlan, esetleg a szennyest válogatom a fürdőben, vagy a gyerek játékain kell bukdácsolni és őszintén szólva eszembe sem jut mentegetődzni, hiszen nem hívásra jöttek.

Ha vendégeket hívok, természetesen megtisztelem őket azzal, hogy rendet rakok. Ha egy lakás egyébként tiszta, ahhoz semmilyen extra nagytakarítás nem kell a vendégeskedés előtt.

De elárulok neked egy praktikus tippet!

Én mindig pénteken takarítok és vendégeket szombatra hívok. Így a heti takarítás még szombaton "kitart" :)

2017. nov. 10. 18:36
 12/13 anonim ***** válasza:

Mi rá szoktunk készülni a vendégségre, persze nem az van, hogy nagytakarítást rendezünk, ha beugrik valaki, de kicsit összepakolunk. Mert ugyan igyekszünk rendet tartani, de nem feszülünk rá annyira a dologra, a párom különösen hajlamos kisebb hanyagságra ilyen szempontból, pl simán otthagyja a poharat a dohányzóasztalon, ledobja a ruháit a kanapéra stb. Plusz nálunk is van gyerek, így mindig van néhány széthagyott játék, na meg morzsa itt-ott. Egyben van a konyha és a nappali, tehát ha vendég jön, akkor látja a kisebb, napi konyhai kupit is. Lehet, hogy ezek a dolgok nem zavarják a vendégeket, de én azért szeretek ilyenkor kicsit rendet rakni, felporszívozom a morzsát, elpakolok a konyhában, elrakjuk a játékokat, elpakoljuk a plédeket a kanapéról stb.

Amúgy én utálom ha váratlanul betoppan valaki, és nem csak emiatt, hanem mert mondjuk nem csak a lakás nincs mindig puccban, hanem mi sem, sokszor egy szál pólóban és bugyiban vagyok itthon, a párom és a gyerek is alsógatyában :) Szóval én mindenkinek igyekszem finoman jelezni, hogy persze örülök, ha benéz hozzánk, de azért csörögjön rám előtte... Sajnos valamiért ez nem mindenkinek megy...

2017. nov. 11. 22:49
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi ezt a kérdést úgy oldjuk meg praktikusan, hogy mi megyünk vendégségbe másokhoz.

:)

2017. nov. 12. 03:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!