Leégett edényt hogy takarítanátok meg kevés melóval?
Legkevesebbel?
Nem takarítanám meg.
Picivel több munkával?
Dörzskoronggal
Keves melóval úgy, hogy kidobnám és vennék újat.
Sajnos a leégés áztatás utáni komoly sikálását nem lehet megúszni.
Attól függ, milyen. A hosszas áztatás, majd cif+fémszivacs elég jó szokott lenni, akkor van gond, ha a kerámiaserpenyő ég le, mert a teflonszivacs sokkal gyengébb, mint a fémszivacs... Forró víz, szódabikarbóna, cif, a teflonszivacs aztán kemény elhatározások, hogy többé nem sütök padlizsánt. De olyan finom :D
Ha nem hagyom nagyon leégni, akkor azért gyorsan megtisztítható.
A legtöbb, ilyesmi konyhai munka (odaégett edény, gáztűzhely, mosogató környéke) esetén a víz (vagy mosószeres víz) a megoldás egész egyszerűen. Áztatod, dörzsivel lesikálod és kész. Csomó energiát megspórolsz vele - és az edényt is:)
Ha rászáradt pl a tűzhelyre, mosószeres vizes szivacsot tegyél rá, abban hagyd ázni és utána pl. ciffel szépen lejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!