Hogy tartsam fenn a rendet?
Amig terhes tpn voltam,addig konnyu volt takaritanom, rendmanias voltam. Tervet dolgoztam ki a takaritashoz - reggeli rutin, esti rutin, napokra lebontottam, hogy hetfon a furdot takaritom, kedden a nappalit stb. Amiota szultem, nem birjuk fenntartani a rendet. Nehezen pihentem ki magam, nem azert, mert a lanyunk rossz alvo lenne. Nagyon jo baba, mindent lehet tole csinalni. Azert vagyok faradtabb, mert egyszer, 20 percre fel kell kelnem ejszakankent, ami engem megzavar, faradtabba, ingerlekenyebbe tesz. Mostanaban kezdtem el tornazni
- kb 3 napja - de amiatt is izomlazam van, nehezemre esik barmilyen munkat vegezni. Tobbfele verziot probaltam a munkanak: a regit, hogy reggeli-esti rutin, lebontva egy helyiseg. Nem jott be. Az nem mukodik, hogy minden nap takaritsak, mikor a gyerek pihen. Nem vagyok robot. Egy nap kitakaritok, masnap pihenek - ez sem jo, probaltam, de Murphey torvenye mukodott, fajt a hasa az amugy nem hasfajos gyereknek. Total elfaradtam a ringatasban, huzodott a munka meg egy napig, gyult a mosas, esett az eso, nem tudtam teregetni, masnap a takaritas melle ebedet is kellett fozni. Azt kene, hogy kitakaritok egy nap, es utana valahogy fenntartani a rendet - de hogy? Jo volna nem csak bent dolgozni, hanem a kertbe is kijutni, az udvarra... ferjem sokat segit, a kertet csinalja es az udvart. A gyerekhez is felkel neha, amikor epp nem maszekol es megy hajnalba dolgozni. Neha besegit a hazimunkaba is, de ez nagyon ritka, mert, ha mondjuk itthon van ket napot ugy, hogy az elozo heten a pihenonapjain maszekolt, akkor fuvet nyir, nyulketrecet barkacsol, a vendeghazat takaritja, robi kapal stb.. mondok egy esetet: tizkor eszik a gyerek, mondokazok neki, kozben ringatom, elalszik. Utana fozok, paloclevest es palacsintat. Mint ma. Mosogatok, felteszem foni a vizet a lanyom tapszerehez. Megetetem. Alomba ringatom. Elfaradok, alszom.. hatkor felkelunk, furdes-eves-alvas.. latom meg, mit kene csinalni, de nincs kedvem. Inkabb alszok tovabb. Valahogy a rendet kene fenntartani, de ti, hogy csinaljatok? Sajnos maximalista vagyok es azt akarom, hogy a haz is tiszta legyen, meg is legyen fozve, a kertet is, az udvart is en csinaljam. Sokszor nem mukodik. Valami rutint irnatok rend fenntartashoz? Koszi?
Nem írtad, milyen idös a gyerek, az ugyanis nem mindegy.
Emellett szerintem nem jó az altatási módszered: egy jóllakott gyereket nem kell sokáíg ringatni, magától elalszik.
De ha mondókázol, ringatod - akkor nem tud elaludni, mert ezzel "zavarod", és így leszoktatod arról, hogy magától el tudjon aludni.
Amikor a gyerek ébren van, akkor van szüksége a foglalkozásra, egyébként nem.
Amíg kicsi a gyerek, addig ne akarj tökéletes rendet, mert nem megy - csak magad stresszeled és még kevésbé tudsz egyenesbe jönni.
Nap közben, amikor a kicsi alszik, nyugodtan feküdj le te is, ha utoléred magad az alvással, akkor a rendrakás is könnyebben fog menni.
A kertet meg az udvart át kell vennie a párodnak, neked nem fog minden menni.
Most ezt nem értem. Heti 1x felmosol felporszívózol pl. mikor a férjed otthon van. 2-3 napra főzöl az akkor heti kb. 3 alkalom. Míg készül az étel elmosogatsz vagy bepakolod a mosogatógépet. A mosást elindítani 1 perc, késleltetésre állítsd be, akkor járjon le mikor hazaér a férjed. Ő foglalkozik a picivel te meg kiteregetsz. Fürdő, wc szintén szombat vagy vasárnap pl mikor a baba alszik.
Nem tudom mekkora a ház de én így 165 m2-el végzek hétvégén max 3 óra alatt, a hétközbeni főzés meg semmiség, néha rendelünk is amúgy. Mondjuk 8kgs mosógépet elég kétszer elindítani hétvégén nem kell hét közben is. Régen teregettem, már 1 éve van szárítógép az szuper,nem kell vasalni utána.
És a mosogatógép nem megoldás? Kb 70.000 -től már van és nagyon nagy segítség.
De egyébként fontos lenne, hogy a férjed és te is mindent egyből a helyére tegyetek és ne szanaszéjjel dobáljatok, nem nagy erőfeszítés de annál kevesebb munka van később. A gyerek játékainak szerezz be egy ládát a nagyszobába, abba rámolj bele esténként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!