Azoktól a háziasszonyoktól szeretnék kérezni, akik folyamatos rendet tartanak az otthonukban, hogy mi jár a rendrakás közben a fejükben azon kívül, hogy "ezt ide, ezt oda teszem"?
Nekem rendrakás közben sosem jár az a fejemben, hogy "ezt ide, ezt oda teszem" - mindennek megvan a helye és autómatikusan odarakom.
KÖzben meg mindenféle jár az eszemben, ami éppen foglalkoztat - mostanában angolul próbálok elmesélni mindenfélét gondolatban.
ilyenek jarnak kozben a fejemben:
- mi a kovetkezo lepes a takaritasban?
- mit fozzek utana?
- mikor vigyem le a kutyat?
- ha lesz gyerekem, hogy fogok nem felrobbani az allando kupitol?
- mi a fszert nem tudnak masok is mindig rendet tartani?
Ha gyorsan akarok haladni, akkor csak az, hogy mi hova kerül.
Ha másra gondolok gyorsan elkalandozok és akkor sose érek a végére.
Akik moindig rendet TARTANAK, azoknem állandóan pakolnak meg takarítanak, hanem naponta max 5 perc ez egy-egy helyiségben a pakolgatás. Ugyanis ahol rendet tartanak, ott gyakorlatilag minden azonnal helyre lesz téve, tehát alig van pakolni való.
Mivel ninc rendetlenség, ezért a takarítás is sokkal kisebb munka, rövidebb ideig tart, és közben nem kell azo törni a fejét az illetönek, hogy mit hová tegyen, emg mit kell csinálnia.
Emközben arra godnol, amire akar, énekelhet, megterveztehi a további programját, tanulhat valamit, hallgathat zenét, stb.
Engem rettentően idegesít, ha keresgetni kell valamit, amikor szükségem van rá. Szóval megkönnyebbülök, hogy visszakerült a helyére.
Amit nagyon rég nem használtam, megpróbálom elajándékozni, ha nem kell senkinek, lomtalanításkor kirakom a ház elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!