A lakásban milyen fertőtlenítőszert használsz? -->
Pl a fürdőszobát vagy a konyhát mivel takarítod, fertőtleníted?
Domestos ?...
Azt tudom, hogy töményen(nem hígítva)a leghatékonyabb, de pl. vízzel felhígítva szoktam felmosni a konyhát, terszt stb... ez mennire hatékony így?
Én felmosni is és takarítani is domestossal szoktam. A domestosnak van egy fújós változata, amelyet előbb szétfújok a földön és utána domestosos vízzel feltörlöm. A laminált lapokra az Ajax padlóápolót használom. A zsíros dolgokra (gáztűzhely) hideg zsíroldó és clin.
A fürdőszobában Bref vízkőoldó (vagy amilyet épp kapok a boltban)
De a domestos vált be a legjobban. Szerintem fontos, hogy használj valamennyi vegyszert, mert csak a forró víztől nem lesz tiszta valami. Nyilván ne hipót, de valamilyen fertőtlenítő szükséges.
Vízkőoldónak a lidl-ben kapható w5 cuccot.
Wc, kád, csapok, felmosás, ezekhez flóraszeptet. A bútorokra Prontót.
legtöbbhöz domestost
van hipóm is,azt csak néha
súrolófolyadékkal a konyhát,ablakokra tisztitót,wc-be vizkőoldót,kádra ecetet,ruhákra fehéritő
Vízkőre ecetet, a konyhában mindenre mosogatószert, felmosásra is, a többi helyiségben sima forró vízzel mosok fel. A wc-re bref, és sajnos a kádat domestosoznom kell, mert a lakótársam, öhm, hetente más csajokat hoz fel aludni és nem akarok elkapni tőle semmit. De ha nem lesz, akkor a kádat is csak sima vízzel, max samponnal, ami egyébként nálam eddig a legjobb zsíroldó.
Szerintem is felesleges agyba-főbe fertőtleníteni, rendszeresen kell takarítani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!