Hogy kell folyó vízben takarékosan, de tisztán mosogatni?
Ha csak egy-két edényt kell elmosnom, nem engedném tele a mosogatót, hanem folyó vízben mosogatnék. De hogy kell jól csinálni, hogy vizet se pazaroljunk, de tiszták legyenek az edények?
Jó ahogy én szoktam?
A víz alatt leöblítem kicsit az edényt. Benedvesítem a szivacsot, teszek rá mosogatószert, elzárom a csapot. Megmosom az edényt, majd kinyitom a csapot és öblítek.
Szerintetek az első lépést (az öblítést) ki lehet hagyni?
Ha megszáradtak a szennyeződések, akkor az öblítés sok időt és kézi energiát takarít meg.
Mindent összevetve szerintem az a legtakarékosabb, ha két mosogató van. Egyikben a koszosak, másik üres.
Koszosakat átöblítem. Várok pár percet, attól függően, hogy volt-e száraz ételmaradékos, vagy odaégett edény.
Ledugózom(ha végig folyóvízzel szeretnél mosogatni, akkor ezt ki lehet hagyni. ), elkezdem mosogatni, de nem öblítem le, hanem átrakom a másik mosogatóba. Ha megvan mind, akkor jöhet az öblítés a másik mosogató tálban.
Akinek egy mosogató tál van, ott ugye ezt nem olyan egyszerű kivitelezni...
alap, hogy nem szabad megszáradnia az ételmaradéknak a tányéron, lábasban, stb..
vagy vízben áll, vagy mindjárt elmosogatsz.
Én nem tudok tanácsot adni a takarékos mosogatáshoz, mert sosem érdekelt mennyi víz fogy..a meleg sem.
A csapot nem kell koppig kinyitni. Kis vékony sugárban csorogjon a melegvíz, rá az edényekre.
A szivaccsal sosem a folyóvíz alatt dolgozol. Néha bevizezed kicsit.
A vizet arra használod, hogy nedvesítsd az edényeket, meg a szivacsot.
Én Sorban el szoktam mosni sziveccsal a már vizes edényt, ami nagyon koszos azt többször, de a végén habosan félreteszem, tányérokat, poharakat a mosogató mellé.
Aztán átváltok erősebb hideg folyóvízre és azzal öblítek, aztán mehet a csepegtetőbe.
Ha sok az edény, akkor 3-4 ilyen kör is bejátszik.
Sokkal gyorsabb így mintha egyenként nyitogatod és elzárod a csapot, meg öblítgetsz. És víz sem fogy több.
Ha más hőmérsékletű vízzel öblítesz, akkor tényleg nem célszerű egyenként mosogatni az edényeket. Bár én az öblítésnél is ugyanolyan meleg vizet használok, szóval lehet azért tűnik nekem logikusnak egyenként, egymás után: öblít - mos - öblít :)
A vizet elzárom a szivacsos mosásnál, ahogy írtam. Szerintem így sem pazarlom a vizet, ugye?
Lehet félreérthető voltam, nekem folyamatosan folyik a melegvíz, de csak vékonyan, az szépen áztatja a koszos edényeket, abba csavarom bele a szivacsot is, az soron következő edényt meg leöblítem vele mosás előtt.
Csak dzsuvás nagy edénynél vagy tepsinél zárom el ilyenkor, mert azt sokáig tart lesikálni.
#8: a perlátor levegőt kever a vízhet, minden új csappban benne van, ha régi csapod van, tudsz rá külön venni.
Perlátor nélkül nagyon sok víz kéne a mosogatáshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!