A háztartásban mire tudom használni az ecetet?
Például vízkő eltávolítására.
Ételekbe igen változatosan használható (főzelékek, saláták, stb.)
Lefolyóba önteni, takarítja, persze nem a durva dugulásokat + szódabikarbónával.
Mosáshoz is lehet használni, mert fertőtlenít, tehát ugyanígy pl. felmosáshoz.
Vízkő eltávolításra, vizes edények, kutya-macska vizestálkája, és minden olyan tárgy, ami vízköves. Az üvegpoharak szép fényt kapnak, ha ecetes vízben öblíted.
A fürdőben nem csak a vízkő foltokat, hanem a szappan lerakódásokat is eltünteti a mosdóról, kádról, csempéről, szaniterekről.
Öblítés. Mosógépbe, az öblítőszer helyére fél deci ecet, és néhány csepp illóolaj, jóval olcsóbb, és hatásosabb, mint a reklámozott öblítőszerek.
Mosó- és mosogatógép tisztítása. Drága vízlágyítók helyett évente, félévente egyszer elég ecettel átmosni a gépeket, nem lesznek vízkövesek.
Színfixálás. Olyan ruhát, ami ereszti a színét, érdemes ecetes vízben öblíteni. Ugyan így a házilagosan festett, batikolt kelméket is ecettel fixáljuk.
Szagtalanítás. Ha "illatosat" főzöl, tegyél egy tálkában ecetet a konyhaasztalra, sokkal kevésbé lesz büdös a konyhád.
Ezeket kipróbáltam, működnek. Hallottam még folteltávolítást, szőnyegtisztítást, fertőtlenítést, sütő tisztítást is ecettel, de ezekben nincs saját tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!