Miért kell erős szagú vegyszert használni egy átlagos háztartásban?
Véleményem szerint nem elég a felmosóvízbe tányérok elmosására használt folyadékot tenni.
A padlón, amin járkálunk ki a házból, be a házba, ráadásul az ember munkából jön, elötte lépkedett mindenhol, megy egyáltalán igenis kell fertőtlenítő.
Az asztalokat is fertőtlenítős vízzel törölgetem le, főleg főzés elött, végül is oda teszem majd le az ételt előkészíteni, amit a család fog megenni.
A WC-t is úgy gondolom erős fertőtlenítővel kell kezelni, ugyanis a székletből elég csúnya baktériumok tudnak bejutni a szervezetbe, és a vizelet is kellemetlen szagú, meg a benne később elszaporodott baktériumok, ha itt ott megtelepedik a slozin. Mindezek főleg akkor ha gyerek van a háznál.
Igen a zsíroldó nagyon kemény, de olyankor szellőztetni kell, vagy kimenni a lakásból.
Én kórházban dolgozom évek óta, hidd el az igazi kórházi fertőtlenít szerekhez képest a Domestos-t meg sem érzed.
Én majdnem mindenre ecetet használok. A leégett ételt is leviszi a tűzhelyről is. Esetleg a Frosch termékeket,azok felmosásra is jók.
Nem kell túlságosan sterilnek lenni egy lakásnak. Elég,ha tiszta. Ez a nagy sterilség csak mostanában divat,ezért van annyi allergiás.
Igen csak azt elfelejtitek, hogy10 meg 20 éve nem ugyanezen baktériumok voltak, egy csomó új szuperbaktérium is van már, ami ellen nem tud a szervezet védekezni.
Vegyük csak az MRSA-t.
Szintén kórház dolgozó
Hetente egyszer én is mindent végignyalok fertőtlenítővel, de vannak helyiségek (pl. wc, fürdőszoba, konyha, előszoba), amit naponta! A sima felmosáshoz, konyhabútor lemosásához, kilincsekhez, ajtókhoz csak ecetes vizet használok, de ha beteg van a családban, a kilincsek, ajtók is naponta fertőtlenítve vannak.
Családi napközit vezetek, nagyon fontos, hogy a lehető legminimálisabb legyen a fertőzésveszély (a kicsik gyakran túrkálnak a szájukban, nem mindegy, hogy honnan, milyen és mennyi "bacit" nyelnek le).
Azt viszont én is túlzásnak tartom, hogy a sógornőm pl. a nyers tojásokat hypós vízben áztatja(!), mielőtt a hűtőbe tenné, az ablakokat és a teraszt is hypóval mossa, a papucsok talpát hetente hypóval áttörli, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!