Segítség! Valamit rosszul csinálok? Hol a hiba?
Sziasztok!
Pár szót írnék magunkról. 3 gyermek, 2 sulis, a kicsivel otthon vagyunk, ő másfél éves.
Nagyon nagyon soknak érzem a házimunkát, és kiváncsi lennék másnál is így működik-e vagy én vagyok béna.
Fél 7kor kelek, reggelit készítek, a 2 nagyot háromnegyed és egész között ébresztem. A kicsi is ekörül ébred. Megreggelizünk, elkészítenem a nagyokat a suliba (7 és 8,5 évesről van szó). Felügyelem a mosokodást, fogmosást, kirakom a ruhákat, táskaellenőrzés, ha valami nincs meg előkerítem. Ők fél 8 kor elmennek, apa viszi őket. ketten maradunk a kicsivel. Egyből leülök vele játszani a szőnyegre olyan fél órát aktívan. Utána elkezdem eltakarítani a reggeli maradékát, plussz az előző napi vacsiét is. (mi már este nem mosogatunk, csak berámolunk a hűtőbe, nem akarom ezzel húzni az időt este).
Simán lehetne felsöpörni minden étkezésnél, felmosni napi egyszer tuti. És ezzel párhuzamosan elkezdem készíteni az ebédet. Mindennap főzök, van leves és második. De forgásba csinálom, tehát egyik nap levest kell csak a másik nap meg másodikat. Az elrámolás, plusz ebédfőzés vagy sikerül vagy nem, általában megszakít a kicsi a munkába. Jutok amíg jutok, felötöztetem őt és magam is, általában 9 és fél 10 körül indulunk. Foglalkozásra, uszásra, játszóra stb. mindennapra jut valami. A mosás vagy betudom tenni vagy nem, ez attól függ hogy állunk idővel. Áltában 11 körül haza, akkor befejezem az ebédet ha még reggel nem sikerült, utána ebéd, fél 1 körül alvás. Papír falak, mosogatás, zörgős dolgokat nem lehet csinálni. Így csendes házimunka. vasalás, hajtogatás, stb. Fél óra-óra pihi nekem is kell ilyenkor mert nem bírom anélkül a délutánt. Felébred a kicsi olyan fél3-3. Uzsiztatás, majd aktív játék szintén együtt. 4 re megyünk a nagyokért a suliba. Ha nincs különóra, hazajövünk lecke átnézés, kicsi játék, vacsikészítés. Vacsizás, fürdetés, meseolvasás, altalás. Én a koránfekvés híve vagyok, 8 kor már agyban vannak, fél9-9 kor már alszanak.
Folyamatosan pörgök, rohanok. állandóan takarítok, de mégis állandoan kosz van. a másfél éves mindent rámol, pakol, szétszed, összemaszatol. Egyedül eszik, ez azzal jár, h tiszta morzsa minden. sokszor kiborul valami. rengeteg a mosatlan, sok idő a mosás berakás, kiszedés, párosítás, hatogatás, szelektálás. A főzés, előkészítése, romok eltakarítása szintén horror. Probálok mindennap valami kis dolgot kitakarítani, pl. mosdó, wc, hogy ne koszolodjon el nagyon a lakás, de valahogy sosincs rend, tisztaság.
Nálatok hogy működik? Hol a hiba?
Köszi, h végigolvastad.
Na jo, most komolyan... akin nem lehet segiteni azon nem lehet :) :) :)
APA? MIT? SEGIT?
Tizszer megkerdeztuk, de csak sorolod a kajaitokat......
Valahogy nagyon kerülöd a témát, hogy APA milyen házimunkában segít be otthon.
A mosogatógépeddel valami nem stimmel (a tablettán nem szabad spórolni), ha nem mossa el rendesen a poharakat. Fazekat, műanyagot, poharakat nem teszel bele, akkor minek a mosogatógép?
A nagyok is simán be tudnak segíteni. Nekem az 5 éves lányom elpakolja az összehajtott ruhákat, úgyhogy simán bevethetőek.
A kajára túl sok időt fordítasz, minek minden nap leves?! Vacsira mi mindig hideget eszünk, egy nap egyszer elég főtt étel. A felmosás pedig...baleset esetén is elég, ha az ember feltörli/összeszedi vizes ronggyal szerintem, nem kell egyből felmosóval nekiesni.
A miénk a tejbegrízes lábost is simán elmossa, csak úgy ragyog, öblítő és só is van a gépben?
Apát pedig fogd be házimunkára, mert így csak cselédje vagy a családodnak.
Az üvegpohár azért opálos, mert sok a só. Állítsd kevesebbre.
A műanyagokat be lehet úgy rakni, hogy ne forduljanak fel.
A lábosokat pedig gyerekjátékként mossa el.
Ne csináld ezt magaddal!
apa, olyan 5, fél 6 körül ér haza. szóval nem vészesen későn. Reggel ő viszi a gyerekeket a suliba.
Hazajön, elkezd foglalkozni a gyerekekkel, (beszélgetnek, kicsivel leül játszani) én addig előkészülők vacsihoz. Nem gépezik, nem telefonozik, nem tvzik közben. 6 körül leülünk vacsizni, komotosan, beszélgetünk, elmeséli mindenki kivel mi volt aznap. Ez eltart kb. fél7, 7ig. ilyenkor elmennek kicsit játszani a gyerkek, mi is váltunk 2 szót. aztán amit nagyon kell elrakjuk, de mosogatni már nem állunk neki, mert kezdődik a fürdés. Ahol mindannyian ott vagyunk, szépen sorban fürdetjük őket, van hogy valamelyikük a kicsivel fürdik mármint a nagyok közül, vagy hogy a 2 nagy együtt zuhanyzik, mindig más a felállás. Törölközés, öltözés, fogmosás. Lesz 8 óra. Apa elviszi a kicsi, neki ő mesél, én a 2 nagynak. Mese után villanyoltál, a 2 naggyal egyessével pár szót beszélgetünk, 5-10 perc. Megyek megnézem apát, ő addig mesélt és probálta altatni a kicsit. Ha nem aludt el a kicsi átveszem, ő megy egyessével beszélgetni a nagyokkal, én a kicsit altatom. kb. ennyi. a hétköznap.
Magyarul SEMMIT nem segit, a gyerekekkel valo jatekon es dumcsin kivul.
Hat akkor ugy 5 oldal uran kiderult a fo problema.
Ok. És miért nem tudja kivasalni a saját ingét legalább?
És miért nem tud minden második nap esténként ő főzni másnapra?
És reggelente miért nem ő ellenőrzi a gyerekek készülődését?
És miért nem ő pakolja be a mosogatógépet este?
És miért nem pakol be a hűtőbe reggeli után?
És miért nem lök be egy mosást?
És miért nem végez semmilyen házimunkát hétköznaponként?
És hétvégente sem?
Az egész életetek arról szól, hogy minden kényelmes legyen a gyerekeknek és APÁNAK, te meg beledöglesz.
Aki hagyja magat, megerdemli.
Orokervenyu aranyigazsag :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!