Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Segítség! Valamit rosszul...

Segítség! Valamit rosszul csinálok? Hol a hiba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár szót írnék magunkról. 3 gyermek, 2 sulis, a kicsivel otthon vagyunk, ő másfél éves.

Nagyon nagyon soknak érzem a házimunkát, és kiváncsi lennék másnál is így működik-e vagy én vagyok béna.

Fél 7kor kelek, reggelit készítek, a 2 nagyot háromnegyed és egész között ébresztem. A kicsi is ekörül ébred. Megreggelizünk, elkészítenem a nagyokat a suliba (7 és 8,5 évesről van szó). Felügyelem a mosokodást, fogmosást, kirakom a ruhákat, táskaellenőrzés, ha valami nincs meg előkerítem. Ők fél 8 kor elmennek, apa viszi őket. ketten maradunk a kicsivel. Egyből leülök vele játszani a szőnyegre olyan fél órát aktívan. Utána elkezdem eltakarítani a reggeli maradékát, plussz az előző napi vacsiét is. (mi már este nem mosogatunk, csak berámolunk a hűtőbe, nem akarom ezzel húzni az időt este).

Simán lehetne felsöpörni minden étkezésnél, felmosni napi egyszer tuti. És ezzel párhuzamosan elkezdem készíteni az ebédet. Mindennap főzök, van leves és második. De forgásba csinálom, tehát egyik nap levest kell csak a másik nap meg másodikat. Az elrámolás, plusz ebédfőzés vagy sikerül vagy nem, általában megszakít a kicsi a munkába. Jutok amíg jutok, felötöztetem őt és magam is, általában 9 és fél 10 körül indulunk. Foglalkozásra, uszásra, játszóra stb. mindennapra jut valami. A mosás vagy betudom tenni vagy nem, ez attól függ hogy állunk idővel. Áltában 11 körül haza, akkor befejezem az ebédet ha még reggel nem sikerült, utána ebéd, fél 1 körül alvás. Papír falak, mosogatás, zörgős dolgokat nem lehet csinálni. Így csendes házimunka. vasalás, hajtogatás, stb. Fél óra-óra pihi nekem is kell ilyenkor mert nem bírom anélkül a délutánt. Felébred a kicsi olyan fél3-3. Uzsiztatás, majd aktív játék szintén együtt. 4 re megyünk a nagyokért a suliba. Ha nincs különóra, hazajövünk lecke átnézés, kicsi játék, vacsikészítés. Vacsizás, fürdetés, meseolvasás, altalás. Én a koránfekvés híve vagyok, 8 kor már agyban vannak, fél9-9 kor már alszanak.

Folyamatosan pörgök, rohanok. állandóan takarítok, de mégis állandoan kosz van. a másfél éves mindent rámol, pakol, szétszed, összemaszatol. Egyedül eszik, ez azzal jár, h tiszta morzsa minden. sokszor kiborul valami. rengeteg a mosatlan, sok idő a mosás berakás, kiszedés, párosítás, hatogatás, szelektálás. A főzés, előkészítése, romok eltakarítása szintén horror. Probálok mindennap valami kis dolgot kitakarítani, pl. mosdó, wc, hogy ne koszolodjon el nagyon a lakás, de valahogy sosincs rend, tisztaság.

Nálatok hogy működik? Hol a hiba?

Köszi, h végigolvastad.

2017. márc. 22. 13:47
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/112 anonim ***** válasza:
32%
Egyébként abban teljesen egyetértek a kérdezővel, hogy a férfi a férfimunkákat csinálja meg. Az én párom két helyen dolgozik, itthon a kertet csinálja, elvisz bevásárolni, építi a füstölőt, felügyeli majd az állatok tartását stb... Nekem nem lenne pofám azt mondani, hogy pl mint ma is, 6kor elindult maszekba, 4re hazaért, evett, ment éjszakára dolgozni 12 órában. Holnap alszik, nem mondanám neki, hogy csináld meg a főzést még stb.. más volt, mikor mindketten dolgoztunk de nekem most ez a munkám, neki meg a két munkahelye. Kérdező próbálja jól csinálni, de néha kapcsolj is ki. Mikor olvastál utoljára, néztél meg egy jó filmet stb?
2017. márc. 30. 17:22
 112/112 anonim válasza:
Én reggel 5-kor kelek ekkor megetetem a kicsit (1.5 éves ) táp szert kap majd visszaalszik 8-fél 9-ig ekkor már a nagy is felkel( 3 éves) ezalatt a 2 2,5 óra alatt én beágyazok, letusolok, feloltozok, meg reggelizek , elmosogatok, berakok egy adag mosást leszedem a teregető és telefonozok ha van rá idom. Ha felkeltek akkor felöltöztetem őket, reggeli ,mosakodás ,"fogmosás" és kezdődhet a játék ( imádnak együtt játszani!😊)Ekkor én elkezdek főzni valami egyszerűt! Gyorsan lkapnak valami tízórai keksz vagy valami hasonló.Kb 11-kor kész a kaja ( ha nem hisztis nap van)elpakolok a konyhában kiteregetek és kimegyünk a kertbe ezzel együtt ki viszem a szemetet és a kutyát is lerendezem! Ebédelünk meseolvasás és altatás! Kb 14-15-ig alszanak bár az utóbbi nagyon ritka főleg a nagynál! Míg alszanak addig én tornázom vagy ledolok! Ha felkeltek elmegyünk sétálni, játszótérre, kacsát etetni,és most jog jó idő van akár fagyizni (a kicsi csak tolcsert kap) (péntekenként járunk baba úszásra ) . Kb 16-ra hazaérünk akkor esznek valami gyumit és bogyó és bábokat néznek én addig próbálok takarítani (porszívózás felmosas) semmi extra. 6-kor megyünk fürödni egyszerre furodnek és eddigre talán apa is hazaer! Utána vacsi és játék apával! 8-kor már alszanak (jó esetben) !!! Vannak nagyon rossz napjaink ilyenkor általában meglátogatjuk a nagymamaáékat!
2017. júl. 17. 01:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!