Tényleg nem lehet mosni karácsonykor?
Ezek szokások és babonák. Régen voltak szigorúan dologtiltó napok, főleg egyházi ünnepnapok, amikor az ünneplésé volt a főszerep, nem dolgoztak. Ilyen a karácsony is. Meg aztán senki nem szeret száradó ruhákat kerülgetni egy rendberakott lakásban és vendégeket sem illik így fogadni.
Ettől függetlenül holnap én is mosok egy adagot, mert holnapután elutazok és ünnep előtt nem tudtam megoldani.
Á, rosszul tudják!
Karácsonykor csak fekete macskát tilos kimosni.
A fehér macskát meg nem is kell...
Na jó, hát ilyen alapon lehetne azt mondani, hogy a 21. sz-ban hogy lehet hinni bármilyen istenben, természetfeletti lényben, jelenségben? Mégis az emberiség túlnyomó többsége hisz valami ilyenben.
De itt a kérdés a szokásokra irányul.
A vallási ünnepek általában dologtiltó napok voltak, ebbe Karácsony másnapja is beletartozna, viszont most így a neten nem találtam semmit, ami konkrétan a december 26-a dologtiltó voltára utalna.
A 24-e és 25-e az igen, azok dologtiltó napok voltak, amikor az asszonyoknak csak a főzés és a ház kitakarítása volt megengedve.
Szerintem ha nem a családdal élsz, akkor moss nyugodtan, és ne mondd meg nekik. Ha a családdal élsz, akkor meg halaszd el, mert minek összeveszni velük, ha ez nekik fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!