Nyeles kézi porszivokrol mi a véleményetek? (Dyson pl. )
Szerintem normál porszívó helyettesítésére nem jó. Mert pl. nincs cső, nincsenek kis tartozékok, hogy mindenhova beférj vele.
De ha csak a normál mellé lenne, akkor jó ötlet, bár nem tudom, hogy mennyire felesleges vagy valóban szükséges-e.
Én is nemrég néztem őket. 50-60 körül már voltak jó márkák.
Néhány típusnál van hozzá plusz cső, egy külön légúton van csatlakoztatva a porszívóhoz, gégecsöves, vagyis flexibilis. Ennek a végére lehet különböző kiegészítőket is rakni, pont mint a hagyományos porszívóknál.
Azonban a nyelesnél az egész porszívót mozgatni kell állandóan, ami hosszabb távon elég fárasztó tud lenni (legalábbis lényegesen fárasztóbb, kimerítőbb mint a hagyományos esetében, ez tapasztalat). Nagyon nem mindegy hogy egy 5-10 kilós valamit kel rángatni előre-hátra, vagy egy fél-egy kilós csövet.
Lépcsőt porszívózni vele pl. borzalom a hagyományoshoz képest. Nem véletlen, hogy főként olyan helyen terjedt el inkább a használata, ahol többnyire egyszintes házat divat építeni (pl. USA). Nagyobb, de szűk területeket (pl. ágy, szekrény, kanapé, asztal alatt) is sokkal egyszerűbb a hagyományossal takarítani, sőt, a plafon sarkaiban, éleiben lévő pókhálót is. A porzsákja is gyorsabban megtelik, illetve félig telt állapotban rosszabb hatásfokkal szív, mint a hagyományos ha félig tele van a porzsákja. Ráadásul a nyelesnél az egyre gyűlő port, koszt is folyamatosan mozgatni kell a porszívóval együtt, ez megint csak negatívum a hagyományoshoz képest. Szóval szerintem sokkal ésszerűbb és használhatóbb konstrukció a hagyományos mint a nyeles, utóbbinak rengeteg hátránya van az előbbihez képest, előnye meg talán semmi.
Köszi az eddigi válaszokat.
Azért emeltem ki a Dysont, mert annak kulonbozo fejei vannak, padlóra, szonyegre, lépcsőre, stb. Hátha vkinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban. Nekem nagyon jók a tapasztalataim ezzel, viszont összehasonlítási alapom nincs az olcsóbb tipusokkal szemben, hátha van valami ami olcsóbb, de ugyanolyan jo is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!