Ti használtok még konyharuhát?
"nem örülnék ha konyhaszagú lenne bármi is"
Huh... akkor te vagy most kezdtél el háztartást vezetni, és nagyon fiatal vagy, vagy egy nagyon sznob valaki lehetsz.
Azért mosunk mosógépben mosóporral, öblítővel, hogy a foltokat ÉS SZAGOKAT kivegye a ruhából.
Az égvilágon semmi nem lesz konyhaszagú.
Gondolom nyáron te is izzadtál, még dezodor mellett is. (remélem nem deózod be a homlokod, a tenyered, a vádlid...)
Amivel együtt kimostad az izzadt felsőidet, nadrágokat, szoknyákat, azok nálad izzadságszagúak lettek????
:O
Érdekelne, hogy mosol, mert ilyenről még nem hallottam...
Használok, kéztörlésre, kelő kenyér letakarásához, nagyritkán edénytörlésre (tipikusan pl. a daráló kelyhénél van ez, mert néha muszáj elmosnom, pl. mazsola vagy só után, viszont folyton használom)... Van egy tiszta és egy piszkosabb, ez utóbbi megy kéztörlésre, de a tiszta is elpiszkolódik, ez ilyen.
A mosás, hát igen. Már gondoltam rá, hogy összegyűjtök sokat s a törölközőkkel mosom (azok is problémásak, sose gyűlik össze egy mosásnyi, így normál ruhával mossuk, 40 fokon, de az kevés, hiába áztatom), akkor az áztatást is hagynám...
De a papírtörlőm évekig ott állt, képtelen vagyok használni, nekem az nem természetes sehogysem, amúgyis rengeteg fogyna, folyton kezet törlök...
13-as: miért kevés a 40 fok?
Én is mindent 40 fokon mosok, kiveszi a foltokat is, szagokat is.
Ráadásul a törölközők se nem foltosak, se nem büdösek, ha fürdés után csak a vizet törlöm le magamról.
Tényleg csak kíváncsi vagyok.
Próbáltam egyébként magasabb hőfokon is, de ami folt 40 fokon nem jön ki, az 90 fokon sem jött ki. A ruhák viszont összemennek.
Használok papírtörlőt, de nem nagyon szeretem, nálam maradt a konyha ruha, de abból sem az elterjed féle. Nálam a konyha ruha az a legkisebb törölköző. Ebből van vagy 10 db. Rendszerint inkább vizesen kerülnek a szennyesbe, mint pörkölt szaftosan, pl. Amivel takarítok, az pedig mikroszálas kendő, ezek is inkább csak vizesek, floraseptesek, mint ténylegesen konyhaszagúan büdösek.
A törölközőkkel mosom együtt, mosóporral, öblítővel és 60 fokon. Szerintem nem büdösek, nem mocskosak, nem zsírosak az együtt mosott dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!