Ha bebüdösödött a kimosott tollpárna?
Nincs elég meleg már hozzá, hogy rendesen száradjon. Folyamatosan rázogatni kell és nyáron szárítani amikor meleg van.
Lehet, hogy penészes lett. szétszedve kivéve a pihét száríthatod és kiveheted ami rossz, de lehet, hogy kuka lesz. Tollat sztem 60 fokon nem mosnak, max a huzatát.
N em levehető a huzat. :-(
Meg az utolso 30 fokokban mostam.
Lehet mosni a tollpárnát, semmi baja sem lesz, de már hűvös az idő, nem tud rendesen megszáradni, ezért büdösödhetett be.
Amúgy napon, gyakran rázogatva kell szárítani!
(Pl. tollkabátot lehet szárítógépben is szárítani, 3 teniszlabda kell hozzá.)
Nem hiszem, hogy bármit tudnál tenni, esetleg, ha megbontod a huzatot és úgy szárítod a tollat. Vagy hívj fel egy tisztítót, hogy mit tudnának kezdeni ezzel.
Rázogatni kell időnként, míg szárad. A vizes toll belül összetapad, ezért lehet szaga, hiába szárad meg utána. Mint mikor felrázod a nagypárnát lefekvés előtt.
Egyszer kérdeztem tisztítóban, hogy a tollpaplanomat kitisztítanák-e. Kiderült, ugyanúgy mosnák mosógépben, mint én, csak ők utána betennék a szárítógépbe. Remélem, ez azért egyedi eset, egy helyen kérdeztem meg csak.
"A tollat nem szokták mosni, hanem meleg levegős átfújással tisztítják gépben, direkt erre szakosodott tisztítókban."
Erre szakosodott tisztítók csak újabban vannak, elárulnád, hogy előtte hogy történt a tollpaplanok, párnák tisztítása? Mert ezer éve abban alszanak az emberek, csak nem rég jött divatba az olcsó műszál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!