Tollpárna tisztítása, hogyan?
Nagyon elhasznált, régi az angin a tollpárnáimon,igaz jó régiek is már.Az oké, hogy a napon szellőztetem.De az angint,amiben a toll van, hogy lehet tisztítani?
Az új pehelypaplan párna nagyon drága.Másmilyent meg nem igazán akarok venni,mert próbáltam már többfajtát,összecsomósodik benne a töltet,stb..
Ki lehet kádban simán mosni egy pici mosószerrel.
Elég kemény fizikai munka ezért ajánlott a jó erőnlét, mivel a vizes párna eléri a 20-30kg is.
Tele a kádat, és beleállni taposni(óvatosan ki ne szakadjon), forgatni taposni forgatni taposni stb....
Mosógép felejtős, mivel egy nagy kupacba összeáll a vizes toll és olyan a mosógépnek mintha egy betondarabot raknál bele.
Viszont ha kitapossa az ember belőle a vizet, és eloszlatja benne a tollat, ki lehet gépben centrifugálni.
Utána a napon kiszárítani, pár óránként forgatva, időként fel kell pofozni hogy lazuljon benne a toll.
Kb 1-2 évente mosom ki a párnám ezzel a módszerrel, semmi baja nincs, ezt a párnát használtam amúgy gyerekkoromban is, 32éves vagyok.
Üdv.
Előző válaszadóhoz még annyit fűznék hozzá, hogy centrifugálásnál dobja mellé két teniszlabdát, mert az fellazítja a tollakat.
Ha az angin is rossz állapotban van, akkor újat kell varrni/varratni, ezzel mást nem tudsz tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!