Hajópadló tisztítása mivel, hogyan?
Majd látod, reménykedj benne, hogy: csiszolt, színében lakkozott, mint a parketták, és akkor ugyanaz a takarítási mód: = ha sok a szemét, először felsöpröd, majd igen-igen kifacsart felmosóval áttörlöd, hagyod hogy megszáradjon és kész.
Ha nem színében lakkozott, hanem festett-lakkozott (tehát igen-igen fényes), a tisztítás ugyanaz, mint az előbbi.
Amennyiben viszont nincs rajta sem festék, sem lakk, csupán a natúr fa, akkor bizony a víz nuku, egyetlen csepp sem, csak felsöpörsz és kész!
Bár valamikor a hajópadlót vödör vízzel + gyökérkefével, négykézláb mászva, súrolva tisztították még őseim, nem hiszem, hogy ez a tisztítás szükséges lenne! :))
Az utolsó mondatos tisztítási módszert ismerem - ezt szerettem volna elkerülni :D
Ismerősöm aszongya - szerinte vizes porszívóval tisztítsam... (férfi az illető)
Szerintetek?
Ha lakkozott felülettel találkozol, azért kell nagyon-nagyon kicsavart törlővel áttörülni, mert ha valahol a lakk egy kicsit ereszt és a víz aláfolyik, attól kezdve a lakk alatt a vizes padló/parketta csak elkezd rohadni, és egy idő után cserélhető az egész.
Éppen ezért a padlószőnyegek tisztításához tökéletes vizes/porszívó szerintem egyáltalán nem biztonságos módi.
Szerintem sem... Éreztem én, hogy ez így nem lesz jó, ez a vizes porszívó dolog.
Köszi :-)
No, takarítás megvolt - annak a padlónak tök mindegy volt :D
Nem volt lakkozva (de legalábbis nem volt fényes) és akkora dzsumbuj volt ott, hogy a tulaj örült, hogy egyáltalán bármit is csináltam :D
Köszi mindenkinek a segítséget.
U.i: a tulaj ragaszkodott a vizes porszívó használatához, én meg este holt fáradtan felborítottam, a víz kifolyt belőle - ennyit a víztelen, száraz takarításról :D
A tulaj már nem volt ott, de elmondtam neki - másnap már semmi nem látszott. Kiderült, úgyis el fogják majd adni - úgyhogy nagy kár nem lesz... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!