Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy kell szépen vasalni?

Hogy kell szépen vasalni?

Figyelt kérdés

Szóval mindenféle anyagú és fazonú ruhanemű,(ágynemű stb.)vasalássával kapcsolatos tippeket várnék...18 vagyok..Most költözöm saját albérletbe...

Fogalmam sincs róla hogy kell szépen vasalni..:O

Tudom ezt így nem egyszerű leírni,de ha pár hasznos tanácsot tudtok adni,nagyon hálás lennék..pl.x anyagot csak így vagy úgy lehet vasalni stb..Mikor kell gőzölni...Milyen beállításai lehetnek egy vasalónak,amikre érdemes figyelni...

Ez az "oktató" videó jónak tűnik, de sajna alig értek belőle valamit..

http://www.youtube.com/watch?v=rcqXzX-7ULg&feature=fvst

ha esetleg vki a fordírásban tud segíteni,azt is megköszönném.

2010. ápr. 23. 21:58
 1/9 A kérdező kommentje:
*vasalásával
2010. ápr. 23. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

pl egy fontos dolog..

rá van írva minden ruha címkéjére, hogy milyen anyagból készült.(a mosási útmutatók is ott vannak) AZT MEG KELL NÉZNI. és utána a vasalón is állítsd be ugyanazt a fokozatot. persze ez akkor egyszerűbb, ha olyan vasalód van, amire rá is van írva ez betűkkel. de akkor célszerű olyat beszerezni.

gőzölni akkor érdemes, mikor nehezen tudod simára vasalni a ruhát. de akkor ugye kell bele vizet önteni, és be kell állítani a gőzölő pozíciót a vasalón. vagy gőzölés helyett spriccelhetsz vizet, akkor a spriccelős gombot kell nyomogatni. tehát ezek a vasaláskönnyítésre. ha ezt használod, néha vízkőteleníteni is érdemes a vasalót..:)

a menetét gondolom tudod, a ruha minden oldalát (általában) kivasaljuk.

de szerintem csak azt vasald, amit nagyon muszály. én nem szeretek vasalni..:)

jó' mulatozást'.:)

2010. ápr. 23. 22:10
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket.)
2010. ápr. 23. 22:12
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem az egész titka a teregetés.Ha ügyesen csinálod,egy csomó mindent nem kell vasalni.Pl. ágynemű,törölköző,pizsama.Én már az otthoni "játszós" pólókat sem vasalom.

Én mindent gőzzel vasalok,sokkal könnyebb így.Csak a gőz erősségét szabályozom.Érdemes beruházni egy jó minőségű vasalóba,nagy segítség.

2010. ápr. 23. 22:34
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

A gőzölős vasalókon be lehet állítani a hőfokot és a gőz erősségét is.Én általában mineent minimumon és a kicsi gőz pozícióban vasalok. Magas hőfokon és nagyobb gőzzel csak a vászonféléket vasalom.Pl.lepedőketHa szövetet akarsz vasalni,azt csak ruhán kereszül ( régi lepedő darabja),mert anélkül kifényesedik a szövet.

FONTOS:a vasalóban csak desztillált ( ioncserélt) vizet használj,mert a vízkőtől tönkre megy a vasaló! Ha bármivelyen vízkőtlenítőt használsz,attól is tönkre megye. Tapasztalat.

A másik fontos dolog : szerezz be egy vasalódeszkát,mert asztalon nem lehet rendesen vasalni.

Ha blúzokat is akarsz vasalni,akkor kell egy un.ujjafa is. (Tescoban is lehet kapni) Ezzel lehet csak a blúzok,ruhák ujját szépen vasalni.Enélkül az ujja közepén egy csíkot vasalsz,ami nem szép.

2010. ápr. 23. 22:38
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
az utolsóval egy az egyben egyetértek!
2010. ápr. 24. 00:20
 7/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépn köszönöm!!!sokat segítettetek!!természetesen mindenkinek jár a felpontozás:)
2010. ápr. 24. 07:37
 8/9 A kérdező kommentje:
*szépen
2010. ápr. 24. 13:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Kezdd a kisebb részletekkel, pl ing ujja, utána az eleje, és legvégül a háta, nehogy összegyűrd a már kivasalt nagyobb felületet amíg a részletekkel bajlódsz. A jó teregetés aranyat ér, ha van lehetőséged, inget, blúzt száríts vállfán. (ne pácolt fából készültön, mert megfoghatja a vizes ruhát)
2010. máj. 18. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!