Mitől büdösödnek meg egyes ruhadarabok a mosógépben?
A mosógépben lesz rossz szaga? Vagy száradáskor?
Ami vastagabb, és nem levegősen van kiterítve, az nem tud rendesen megszáradni és olyan poshadt szaga lesz.
Ilyet csak akkor tapasztaltam,ha elfelejtettem kiszedni a ruhát, és ott maradt napokig.
Pedig egy közel 20 éves gépem van, és mosóporból sem veszem a drágát, nincs értelme.
Ez idő alatt 2x vettünk mosógépet.
Egy Gorenje néhány évig bírta, utána javíthatatlan lett.
Utána egy Zanussit vettünk, 1-2 évnél tovább nem bírta, 30 ezer lett volna a javítása.
Visszatértem ehhez a régi géphez, ami nem valami dizájnos, de legalább megbízható.
Szóval nálad valami más gond van.
Vagy tényleg olyan helyre teregetsz, ahol nem jár a levegő, és nem tud megszáradni a ruha, vagy már olyan erősen beivódott szagok vannak a rihában, amit egy mosás sem visz ki..
A mosógéped ajtaját napközben nyitva hagyod, hogy szellőzzön ki? Ahol a mosógép van, lehet rá szellőztetni gyakran?
Szerintem, annak az 1-2 ingnek, pólónak mosd ki kézzel a gallérját újra, valószínűleg valami masszív szennyeződésről lehet szó.
Szokták javasolni az évenkénti ecetes tisztítómosást háziasszonyok a mosógépekre (még nem csináltam, új gépem van).
Az új gépet első használat előtt üresen, sok mosószerrel a pamut programon, maximális hőmérsékleten (pl. 90 Celsius fok) tisztítómosásnak kell alávetni, ez a gépkönyvekben is le van írva.
Nálam is előfordul el. Én szerintem az izzadság vagy az erre használt deó teszi. A páromé nem ilyen, de ő nem is izzadós, mint én.
Két dolgot tudtam eddig kezdeni velük:
1. 60 fokos mosás
2. Ecetes öblítés mosás előtt! (ecetes öblítés, kicsavar tiszta vizes öblítés, kicsavar, mosás)
Tuti nem a géped a büdös, koszos két hónaposan. Ki ne mosd ecettel. Ha már tényleg muszáj, akkor vegyél mosógép tisztítót. Az sem sokkal drágább.
Én a konyharuhákat mosás előtt egy éjszakára sós vízbe áztatom ,megszünteti azt a jellegzetes szagot .
10 l meleg vízhez 4 evőkanál közönséges konyhasót /nem a jódozott / kell feloldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!