Valamit nagyon rosszul csináltok. Azt megertem, hogy munkaruhat naponta mostok, ha olyan a munkatok, de az otthonit miért kell pár óra hordas után a szennyesbe dobni? A ruhák is hamar tönkremennek így.
2016. júl. 20. 13:49
12/28 A kérdező kommentje:
En fozes közben a ruhámba torlom a kezem :/ es így gyorsan elpiszkolodik, ha a férjem meg hazajön a ruháit bedobja a szennyesbe es huza az itthoni ruhát es rögtön megy az apjához az autó szervizbe :/
Akkor ne oda töröld. Ez így iszonyatos pazarlás, ha megengedhetitek magatoknak, akkor nem gond. Viszont rengeteg vizet és áramot fogyasz, a rengeteg vegyszerről nem is beszélve. Kicsit tudatossabban kéne ehhez hozzáállni az embereknek szerintem..
2016. júl. 20. 14:24
14/28 A kérdező kommentje:
De energia takarékos a mosógép :D nem teljesen átlagos család vagyunk anyagiak szempontjából... De most azt se mondhatom, h egy ruhát többször húzzunk fel. :)
15/28 A kérdező kommentje:
Azt akartam irni, h teljesen átlagos család vagyunk anyagiak szempontjából :D
Gondolom nem vasalod ki ezt a töménytelen mennyiségű ruhát.(ha mégis meg tudod oldani munkahely és egyéb teendők mellett, akkor én kérek elnézést). Én sem vasalok mindent de én feleennyit mosok. Kezdj el vasalni, majd meggondolod azt a kéztörlést..:D Én főzés közben többször leöblítem a kezem és az arra való ruhába megtörlöm. :)
2016. júl. 20. 17:30
5 literes mosógép, tele megy három naponta két adag (fehér és színes külön). Egy csecsemőnk van, ketten vagyunk, akik naponta koszolunk ruhát, és plusz itthonit is.
Régen kisebb mosógép volt, azon volt 30 perces program, imádtam, akkor lehetett naponta két pici adagot mosni, sokkal jobb volt, mint gyűjtögetni.
2016. júl. 20. 18:57
18/28 A kérdező kommentje:
Az itthoni ruhákat nem minden esetben vasalom :D a nadrágokat sem, de a pólókat, pulcsikat, ingeket igen.. De télen mikor bent vagy a gépbe szaritok akkor a pólókat sem :D de amúgy szeretek vasalni :)
Először azt hittem,van vagy 3 gyerekek...Amennyit mosol az rengeteg...
Mi hárman vagyunk,a lányunk 8 éves lesz,ő még koszol rendesen,de így sem mosok összesen 4 adagnál többet 1 héten...pedig én nem színesre és világosra válogatom a ruhákat,hanem pl. a fehéreket(kis mintával amiben van fehér),a zöldet-sárgát,pirosat-narancsot és a sötéteket külön mosom ill.ha nem telik meg a gép,akkor színfogó kendővel,ami nagyon bevált.A 4 adagban benne van a munkás ruha ésfarmer tehát a nem egyszer használatos dolgok és külön az ágynemű(de ezt nem mosom hetente)...van,hogy rövid programon mosok csak...Az öblítő mennyiség pedig kimondottan brutálisnak tartom,nekem majdnem 1 hónapig elég 2 l öblítő...valamit nagyon rosszul csinálsz,nem vagyok az a hű de nagy környezetvédő,de ezzel a rengeteg mosószerrel és öblítővel nagyon ártasz a környezetnek...Meg hamar tönkremennek a ruhák.Ha az itthoni ruha nem lesz koszos/izzadt,felveszem másnap v. harmadnap is.Ha 2-3 órát volt rajtam egy póló,mert elszaladtam benne valahova azt másnap is felveszem.Ráadásul,írod,hogy a munkahelyen átöltöztök a munkás ruhába,így alig van rajtatok a ruha,simán fel lehet venni másnap v. cserélni egy másikkal és utánavaló nap felvenni...
2016. júl. 20. 20:38
20/28 A kérdező kommentje:
hát a fehérben nekem is venne van a világos is... ha épp úgy begyűlik akkor szoktam világos+csíkos ruhát egybemosni :) azt a megoldást, h egy nap ez másnap az harmadnap ez, ez ezért macerás, mert ha belegondolsz, h hárman ezt a töménytelen mennyiségű hordott ruhát hol tárolom el? nem egyszerűbb bedobni a gépbe, utána este levasalni és berakni a szekrénybe? jó télen ez persze nehezebb, mert igazság szerint a szárítógépet rühelem, de a nagyobbakat ott szárítom... de a fogyasztása miatt ritkán használom :) majd egy hónapig elég az öblítőd?? na azt te, h csinálod? meddig öntöd? a maxig? pont ma vettem a pennybe, mert akciós a lenor :D :D
Kapcsolódó kérdések: